Prima pagină » „Singurii în care trebuie să aveți încredere sunteți dvs. și PNL. Singurul partid care poate să gestioneze totul este PNL” – Alina Gorghiu, mesaj de susținere pentru seniori

„Singurii în care trebuie să aveți încredere sunteți dvs. și PNL. Singurul partid care poate să gestioneze totul este PNL” – Alina Gorghiu, mesaj de susținere pentru seniori

by B. R.
0 comment

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, trage un semnal de alarmă: e dureros să știi că 2,5 milioane de persoane au venituri sub 2-3000 lei și au nevoie de carduri sociale pentru a supraviețuii, a transmis aceasta în cadrul discuțiilor de la Școala de vară a seniorilor liberali (OSNL). Totuși, liderul PNL a subliniat că guvernul liberal a făcut posibil ajutorul pensionarilor prin programul „Sprijin pentru România” și a făcut apel la funcționarii publici să calculeze cu acuratețe dosarele de pensii, pentru că „sase mii de dosare au depuse numai anul trecut în instanță”. Gorghiu a vorbit și despre importanța comasării alegerilor, dar și despre măsurile care se iau după tragedia de la 2 Mai care a cutremurat țara. 

„Eu mor de nervi când văd că sunteți tratați ca o categorie vulnerabilă. Cred că trebuie schimbată această paradigmă, să ajungem în punctul în care să se vorbească de dvs. ca despre o resursă ajunsă la maturitate. La foarte multe capitole fac apel la cei care ies la pensie să rămână pentru a ne folosi de experiența loc. E dureros să știi că 2,5 milioane de persoane au venituri sub 2-3000 lei și au nevoie de carduri sociale pentru a supraviețuii.  Pentru o parte dintre pensionari rămâne o măsură de ajutor realizată de un premier liberal. Să fiți liberali înseamnă în egală măsură să protejezi antreprenoriatul, dar și să protejezi pensionarii. Singurul partid care poate să gestioneze totul este PNL. PNL promovează ideea de prosperitate. Nu vreau să mai văd pensionari care merg în instanță pentru că li s-a calculat greșit pensia. Șase mii de dosare au fost depuse numai anul trecut. Fac apel la funcționari să facă ce trebuie”, a transmis ministrul Justiției.  

Alina Gorghiu susține în continuare comasarea alegerilor de anul viitor, pentru că, în caz contrar „situația va fi foarte complicată”, spune ea.

„O să fac apel pentru comasarea alegerilor, altfel situația va fi foarte complicată anul viitor, iar oamenii ne vor sancționa prin absentism.  PNL nu a fost niciodată un factor de instabilitate. E exclus să ieșim de la guvernare. Cine vorbește de anticipate nu știe procedura constituțională. Vă rog să nu uitați că suntem pe barba noastră în 2024. Singurii în care trebuie să aveți încredere este în dvs. și în PNL”, a subliniat Alina Gorghiu. 

În ceea ce privește tragedia din 2 Mai, în urma căreia doi tineri au murit spulberați de un șofer drogat, ministrul Justiției spune că a demarat mai multe proiecte pentru educația tinerilor în acest sens și îi îndeamnă pe seniori să participe activ și să ofere exemple. 

„În drum spre întâlnire mi-am amintit de tragedia de la 2 Mai, o tragedie care a pus o țară întreagă pe gânduri. Una dintre primele concluzii pe care le tragem: acest accident confirmă că sunt multe modele de carton pentru tineri. Dumneavoastră trebuie să schimbați aceste modele. Oricâte măsuri vom lua, oricâți tineri vom închide, fără educație nu rezolvăm absolut nimic. Educația în școală și educația din familie sunt cele mai importante. Ca ministru am demarat la minister un concurs care se adresează tinerilor din licee, prin care încerc să îi stimulez să învețe noțiuni juridice. Dacă ei știu că acest consum de droguri la volan e infracțiune sau umblatul într-un email e infracțiune, atunci vă rog să mă credeți că vom avea mai multe comportamente legale”, a subliniat ministrul Justiției, Alina Gorghiu. 

În perioada 2-4 septembrie 2023, se desfășoară, în stațiunea Saturn, hotel Cleopatra, Școala de vară a seniorilor liberali. Reprezentanți ai organizațiilor județene de seniori ai Partidului Național Liberali vor avea o serie de întâlniri unde se vor dezbate problemele persoanelor vârstnice în contextul politic și economic actual. Principalul subiect al discuțiilor va fi cel al pensiilor, eliminarea inechităților din sistemul național de pensii, problemele din sistemul de sănătate și identificarea unor  soluții în acest sens, din perspectiva unei guvernări liberale. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?