Prima pagină » Semnal de alarmă tras de Raluca Turcan: “Nu știu dacă vom mai avea ocazie ca asta să îndreptăm nedreptățile la sistemul de pensii”

Semnal de alarmă tras de Raluca Turcan: “Nu știu dacă vom mai avea ocazie ca asta să îndreptăm nedreptățile la sistemul de pensii”

by B. R.
0 comment

Raluca Turcan, ministrul Culturii, s-a declarat dezamăgită la Școala de Vară a Organizației Seniorilor de felul în care merge reforma pensiilor. Chiar a tras un semnal de alarmă că ocazia de a elimina nedreptățile din sistemul de pensii poate fi ratată. Ministrul a mai a ținut să sublinieze că este normal să fie reduse cheltuielile în sistemul de stat, dar primul lucru care trebuie făcut este stoparea numirilor în funcții bănoase ale pilelor sau rudelor decidenților.

“Reformele pensiilor s-au aruncat la coș. Nu știu dacă mai prindem ocazie ca asta”

“Cele trei majorări de pensii s-au făcut cu premieri liberali. Bazele pentru echitate s-au făcut cu ministru liberal la muncă și, din nefericire, au fost abandonate. Sunt un om politic vechi și am avut dezamăgiri, senzația că lucrurile bune se fac prea greu, dar parcă niciodata nu am avut atât de acut sentimentul că unele lucruri importante s-au aruncat la coș, așa cum s a făcut cu reformele pe pensii. Uneori mă gândesc dacă o să mai avem asemenea ocazie să obții finanțare, să chemi experți ca să pui pe masa celor care au muncit o viață un cadru în care să se simtă respectați. Există un proiect făcut pentru cei care au avut parte de nedreptăți. Cei care aveau pensia calculate gresit puteau merge sa le fie recalculate pensia. Ați mai auzit ceva despre asta?”, a spus Turcan în fața seniorilor liberali.

“Să stopăm acele numiri în funcții pe bani mulți!”

Turcan a atras atenția că trebuie oprite numirile în funcții bănoase ale clientelei politice înainte de a lua orice altă măsură. “Se vorbește de asumarea răspunderii. Mai e important ceva în comunicarea cu oamenii. Să nu avem sistem dublu de valori. E normal ca în sistemul public să reducem cheltuielile, dar putem să stopam exemplele de numiri în funcții publice pe bani multi? Lucruri care se pot face vor rămâne în programul de guvernare pentru că nu se poate face mai mult”. Raluca Turcan a dat asigurări în fața seniorilor liberali că partidul nu va accepta că măsurile fiscale să majoreze cota unică.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?