Prima pagină » SURSE: Soarta pensiilor speciale se tranșează abia în septembrie. Cu cât s-ar putea majora supraimpozitarea?

SURSE: Soarta pensiilor speciale se tranșează abia în septembrie. Cu cât s-ar putea majora supraimpozitarea?

by B. R.
0 comment

Negocieri cruciale la Guvern pentru ultimele detalii înainte ca reforma pensiilor speciale să se întoarcă în Parlament, la decizia Curții Constituționale. Potrivit unor surse, aleșii nu se vor întoarce mai devreme din vacanță, pentru că premierul Marcel Ciolacu va prezenta noile modificări la Bruxelles abia săptămâna viitoare. Aceleași surse spun că impozitul pensiilor necontributive ar putea fi majorat. Ministrul Muncii și cel al Justiției au discutat în biroul premierului mai bine de două ore.  

Modificările la lege, necesare după decizia Curții Constituționale, trebuie discutate mai întâi cu oficialii de la Bruxelles.  

Surse susțin că impozitul de 15% pentru partea de necontributivitate ar putea fi mai mare şi va trebui aplicat tuturor pensiilor de serviciu şi militare şi nu numai magistratilor, asa cum prevede în prezent legea.

Pensiile în plată nu pot fi recalculate pentru că ar afecta securitatea juridică, a argumentat CCR. 

În aceste condiții, sesiune extraordinară anunțată pentru luna august nu va mai avea loc, ca urmare a noului calendar al discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene. 

Ministrul Muncii va avea săptămâna viitoare întâlniri tehnice cu oficialii europeni, iar reforma va fi adoptată în septembrie. Romania riscă să piardă 1,4 miliarde de euro dacă nu adoptă legea pensiilor speciale.

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, se va deplasa pe 23-24 august la Bruxelles pentru a prezenta proiectul de lege privind pensiile speciale cu amendamentele formulate în acord cu decizia CCR şi stadiul reformei pensiilor, au declarat surse politic.

Şi premierul Marcel Ciolacu se va deplasa la Bruxelles pentru negocieri, cel mai probabil pe 28-30 august. În prezent ministerele discută în aceste zile amendamentele din legea pensiilor speciale, urmând ca în septembrie proiectul să fie adoptat în parlament. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?