Prima pagină » Se schimbă legea semnăturilor electronice. Proiectul depus de liberali

Se schimbă legea semnăturilor electronice. Proiectul depus de liberali

by B. R.
0 comment

Liberalii transmit printr-un comunicat de presă că un proiect de lege care schimbă reguile semnăturilor electronice a fost depus la Senat. Cei din PNL spun că normele actuale erau depășite, iar noua lege vine să actualizeze cadrul legal și pentru identitatea digitală.

Cea mai importantă noutate este că semnătura electronică va avea efecte juridicie la fel ca o semnătură clasică. Proiectul vine să stabilească și mai multe reguli pentru protejarea datelor cu caracter personal. Tot aici sunt definite mai multe tipuri de semnături, în funcție de gradul de încredere, de la semnătura simplă la cea cu cel mai înalt grad de încredere. 

Legea semnăturii electronice este depusă în Parlament. A fost un proces de elaborare lung, anevoios pe alocuri, cu zeci de ședințe și vreo douăzeci de versiuni ale legii, dar sper că vom pune capăt celor aproape zece ani de așteptare pentru acestă lege. Tehnologia a evoluat mult în ultimii ani și asta ne-a ajutat să avem o abordare actuală, una în care utilizarea semnăturii electronice în mod sigur să fie mai simplă, mai prietenoasă, mai puțin cu token și mai mult cu telefonul mobil, și la un cost mult mai mic. Am convingerea că odată cu adoptarea legii, vom face viața românilor mai simplă, mai bună”, a subliniat pe pagina lui de socializare Sabin Sărmaș, inițiatorul proiectului de lege.

Noul proiectul de lege a fost depus ieri la Senat și a fost deja semnat de doi senatorilor  și 31 de deputați PNL. Printre cei care au semnat se numără președintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Energiei Sebastian Burduja, președintele Comisiei pentru Tehnologia Informațiilor din Camera Deputaților Ioan-Sabin Sărmaș și președintele Comisiei Speciale a Camerei Deputaților pentru Automatizare și Viitorul Muncii, George Tuță.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?