Prima pagină » Cancelarul austriac îi răspunde lui Marcel Ciolacu: Nu este momentul potrivit pentru extinderea Schengen

Cancelarul austriac îi răspunde lui Marcel Ciolacu: Nu este momentul potrivit pentru extinderea Schengen

by B. R.
0 comment

Marcel Ciolacu a primit un răspuns din partea cancelarului austriac care a anunțat că nu este momentul pentru o extindere a spațiului Schengen. Cancelarul federal austriac Karl Nehammer ia în considerare controale extraordinare la frontierele cu Italia, partener Schengen.

Într-un interviu acordat ziarului „Kleine Zeitung”, cancelarul a răspuns cu „Da” la întrebarea: „Vom controla în curând și frontiera cu Italia, după ce Lampedusa a declarat starea de urgență?”.

Nehammer vrea să mențină dreptul de veto al Austriei împotriva aderării la Schengen a României și Bulgariei, notează Der Standard.
În pofida nemulțumirilor din România și Bulgaria față de refuzul Austriei de a admite cele două țări în spațiul Schengen fără controale la frontierele UE, cancelarul federal își menține veto-ul.

„Extinderea poate fi pusă î aplicare doar atunci când protecția frontierelor externe funcționează. Acesta nu este momentul potrivit”, a subliniat acesta.

El s-a referit la controalele temporare la frontierele dintre țările Schengen, care sunt justificate, printre altele, de presiunea migrației la frontierele externe ale UE.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?