Prima pagină » 2 ore se transformă în 30 de minute sau Autostrada Capitalei cu toată viteza înainte. Proiectele cu mari șanse să fie date în circulație în următoarele luni – lucrările între Corbeanca și Afumați, la 35%

2 ore se transformă în 30 de minute sau Autostrada Capitalei cu toată viteza înainte. Proiectele cu mari șanse să fie date în circulație în următoarele luni – lucrările între Corbeanca și Afumați, la 35%

by B. R.
0 comment

Șantierele de infrastructură rutieră în România sunt deja active. Pe unele autostrăzi și drumuri expres se lucrează în ritm susținut, semn că în cel mai scurt timp vom putea circula pe noi kilometri de drum de mare viteză.   

Progresul fizic pe lotul al doilea al Autostrăzii de Centură București Nord este de aproximativ 35% și sunt șanse foarte mari să vedem până la finalul anului o deschidere parțială, transmite Asociația Pro Infrastructură (API).
A fost turnat deja primul strat de asfalt pe două dintre cele patru benzi și a fost montat sistemul de rigole pentru ape pluviale.

„Toate grinzile necesare sunt finalizate și se lucrează la predale. Structurile sunt într-un stadiu avansat și probabil vor primi grinzile în următoarele 1-2 luni. Progresul fizic este de aproximativ 35% și sunt șanse foarte mari să vedem până în decembrie 2023 o deschidere parțială pe sectorul A3-DN1 (aproximativ 10 km). Ba chiar, dacă și CNAIR își face treaba cu aprobarea descărcării provizorii în DJ100 la vest de Afumați, vom putea folosi toți cei 19 kilometri dintre Corbeanca și Afumați”, a anunțat Asociația Pro Infrastructură.

 

Potrivit CNAIR, toate loturile de pe Autostrada București Nord, care însumează 49,5 kilometri, ar trebui să fie gata până la finalului 2024.

„Șantierul îi încurcă pe cei de la UMB care au de muncă mai mult decât pot duce pe A7 Buzău-Pașcani. Așa că vor să scape de A0 cât mai curând posibil, chiar dacă au termen contractual abia în iunie 2024”, mai susțin reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Capitala va avea o nouă centură modernă, un inel de autostradă A0 de aproximativ 101 kilometri, diferit de actuala Șosea de Centură care ocolește Capitala.
Pe partea de nord sunt aproximativ 49,6 km împărțiți pe patru loturi: A0 Nord – Lot 1 (DJ601 – Corbeanca/DN1), A0 Nord – Lot 2 (DN1/Corbeanca – DN2/Afumați, A0 Nord – Lot 3 (DN2/Afumați – DN3/Cernica), A0 Nord – Lotul 4 (DN3-A2).

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?