Prima pagină » MApN dezminte un FAKE NEWS care circulă în mediul online. Sunt prezentate imagini false cu privire la o așa-zisă „relocare” recentă a unor sisteme de apărare antiaeriană din dotarea Armatei României către frontiera cu Republica Moldova

MApN dezminte un FAKE NEWS care circulă în mediul online. Sunt prezentate imagini false cu privire la o așa-zisă „relocare” recentă a unor sisteme de apărare antiaeriană din dotarea Armatei României către frontiera cu Republica Moldova

by Maria I.
0 comment
MApN dezminte un FAKE NEWS care circulă în mediul online. Sunt prezentate imagini false cu privire la o așa-zisă „relocare” recentă a unor sisteme de apărare antiaeriană din dotarea Armatei României către frontiera cu Republica Moldova

Ministerul Apărării Naționale (MApN) reacționează în vedera stopării unor informații false care circulă în mediul online și propagă o așa-zisă „relocare” recentă a unor sisteme de apărare antiaeriană din dotarea Armatei României către frontiera cu Republica Moldova. Imaginile utilizate au fost realizate anul trecut, în centrul orașului Alba Iulia, cu prilejul antrenamentelor pentru ceremonia militară organizată pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României.

Materialul video folosit în postările pe acest subiect realizate pe diferite platforme on-line, în care apar, printre altele, sisteme Himars și Gepard din dotarea unor unități militare românești, a fost realizat la sfârșitul lunii noiembrie 2022, în centrul orașului Alba Iulia, cu prilejul antrenamentelor pentru ceremonia militară organizate pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României.

În mod fals, cu scopul evident de a induce panica, materialul video este prezentat, în 27 februarie 2023, drept „mutarea sistemelor de apărare antiaeriană românești către frontiera cu Republica Moldova, în această dimineață., potrivit inforadar.mapn.ro.

Partea pozitivă și încurajatoare a acestei situații este că mulți dintre utilizatorii care au postat comentarii la această postare au observat că materialul video este, în fapt, o înregistrare veche, au indicat corect și locația reală a filmării, fiind chiar apeluri către utilizatori să nu (re)distribuie aceste informații false.

MApN reamintește că informații de acest gen, cu caracter senzaționalist și cu tentă panicardă, trebuie verificate consultând sursele oficiale.

Ministerul pune la dispoziție o pagină unde pot fi trimise sursele care propagă aceste știri false.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?