Celebrele bomboane de ciocolată care se fac cadou de 8 martie conțin chiar și 10 E-uri, potrivit unei analize InfoCons.
InfoCons a realizat un studiu pe bomboane (trufe, praline și bomboane cu ciocolată) care se găsesc în România. Acestea conțin până la 10 E-uri. În plus, cantitatea de zaharuri variază între 32g și 67,7g la 100 grame de produs.
În total au fost analizate 126 de produse.
Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari, toate produsele care au făcut obiectul studiului au în componență lecitină (E 322 ), 25,39% dintre produsele studiate au avut în componență poliricinoleatul de poliglicerină (E 476), iar 18,25% conțin acid citric (E 330).
Din punctul de vedere al ingredientului principal, 70,63% au ca prim ingredient zahărul, 7,93% au ca prim ingredient ciocolată/ciocolată amăruie/ciocolată cu lapte /ciocolată neagră, 5,55% au ca prim ingredient siropul de glucoză, 5,55% au ca prim ingredient grăsimile vegetale, 4,76% au ca prim ingredient masa de cacao şi 2,38% crema de praline/crema cu aromă.
Restul produselor au ca prim ingredient fructele confiate, ouă, lichior sau nucă de cocos, potrivit InfoCons.