Prima pagină » Violențe în stradă la Lyon și Paris, peste 300 de proteste programate în Franța

Violențe în stradă la Lyon și Paris, peste 300 de proteste programate în Franța

by A. Ionut
0 comment

Franța este aproape de a fi paralizată de a șasea zi de grevă națională. Aproape 300 de proteste au fost programate în toată țara, iar sindicatele vorbesc deja de o mobilizare istorică. Speră să scoată astăzi în stradă cel puțin două milioane de oameni, ca să convingă administrația Macron să renunțe la reforma pensiilor.

La Paris au loc proteste violente. Anarhiști infiltrați printre cei care au ieșit pașnic în stradă împotriva legii pensiilor au creat haos pe străzile capitalei franceze. Protestatari violenți au distrus o mașină parcată în fața unei clădiri. Nori de gaze lacrimogene și coloane de fum provenite de la incendierea baricadelor improvizate din diferite obiecte, precum tomberoane, se ridică din mijlocul protestelor. Un grup de demonstranți radicali au încercat să abată de la traseul bine stabilit al protestului și să se îndrepte către Senatul francez, scrie digi24.ro.

Senatorii francezi dezbat legea pensiilor, care a provocat proteste și incidente în Franța. Un grup mare de jandarmi intervine și încearcă să-i oprească pe manifestanții violenți.

Guvernul francez spune că va merge mai departe cu reforma pensiilor, cu creșterea vârstei de pensionare, în ciuda acestor violențe.

Toate sondajele arată că majoritatea francezilor se opun creșterii vârstei legale de pensionare de la 62 până la 64 de ani, chiar dacă recunosc că până la urmă va fi pusă în practică. Ministrul desemnat pentru afaceri publice, Gabriel Attal, a spus că Executivul francez a ascultat nemulțumirile oamenilor, dar că nu poate să țină cont de cei care vor să blocheze economia franceză și să paralizeze Franța, așa cum au spus stânga radicală și sindicatele că vor încerca să facă astăzi.

După acest val de proteste, sindicatele au anunțat că vor face o nouă mobilizare generală pentru data de 11 martie, conform digi24.ro.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?