Prima pagină » Anchetă-fulger la PSD Cluj, după o bătaie crâncenă pornită de la o țigară. Două femei, la spital

Anchetă-fulger la PSD Cluj, după o bătaie crâncenă pornită de la o țigară. Două femei, la spital

by B. R.
0 comment

E loc de un nou scandal monstru marca PSD. Mai multe femei din organizația social-democrată Cluj s-au luat la bătaie. Una dintre ele a ajuns la spital cu coastele rupte. Altă membră PSD are piciorul în ghips.     

Este vorba despre consilierul local PSD Anca Ciubăncan, care ar fi fost bătută de alte trei femei, între care Angela Sacaliș și Evelina Milea, președintele organizației de tineret al PSD Cluj.

Scandalul monstru ar fi pornit după ce Ciubăncan le-ar fi reproșat celor trei că fumează în sediul instituției.
Membrele PSD Cluj implicate în scandalul care s-a lăsat cu violență la sediul filialei județene a partidului vor fi cercetate de către Comisia de Etică.

De la UPU s-ar fi transmis că Anca Ciubăncan a suferit un traumatism cranian și că primește tratamentul medical adecvat pentru astfel de situații. Medicii au mai comunicat că aceasta se exprima foarte greu și nu pare prea cooperantă. În plus, medicii susțin că radiografia toracică efectuată doamnei Ciubăncan evidențiază că are câteva coaste rupte.

După aceste scene uluitoare, președintele interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, a declarat că a solicitat „toleranță zero față de astfel de fapte”.

La rândul său, conducerea filialei municipale Cluj-Napoca, din care cele implicate fac parte, a transmis: „Asemenea evenimente provocatoare generate de către persoane cu vădite tentații de violență verbală și fizică pot doar să ne determine să ne delimităm și să separăm drumurile”.

„Am picat în fața partidului. Nu am intrat în partid. Totul s-a întâmplat în curte. Am ajuns la sediu și le-am cerut să deschidă poarta cu telecomanda. Fumau ca turcoaicele înăuntru. Și le-am spus să nu își bată joc de munca altora. Atunci Sacaliș a început să mă înjure. În acel moment le-am spus că sediul PSD este spațiul public. Sacaliș mi-a zis să o f** pe mama și pe Aurelia Cristea cu legea ei. (…) Sacaliș a venit și a sărit pe mine și avea niște teniși în picioare și mi-a dat cu picioarele în burtă. Am reușit să mă trag și atunci Sacaliș a revenit și m-a împins și am căzut, și m-am lovit la cap. Îmi e foarte rău și am o senzație de vom”, a declarat Anca Ciubăncan.

La rândul său, Angela Sacaliș a postat pe Facebook o imagina cu piciorul ghips, dar și punctul său de vedere.

„Înainte să credeți, cercetați și întrebați persoanele potrivite. Legat de incidentul din 17 martie, în care am fost acuzată pe nedrept, multe informații sunt false și total eronate. A fost un scandal în care eu m-am ales cu piciorul în ghips și cu imaginea pătată, dar nu a fost provocat de mine sau de tinerele domnișoare ale căror nume a apărut peste tot în presă. Tot ce a spus ‘doamna’ Anca Ciubăncan este FALS! Ea a fost cea care a pornit conflictul și tot ea s-a folosit de vechile metehne să se impună, după cum deja se știe în spațiul public”, a transmis Angela Sacaliș pe Facebook.

„Ciubăncan, pentru că ‘doamnă’ este mult spus, a dat dovadă de cel mai josnic comportament pentru o femeie. În loc să apeleze la o atitudine demnă de o consilieră locală și să se folosească de dialog, ea s-a rezumat la violență. O spun cu subiect și predicat: Nici eu și nici domnișoarele menționate de dânsa în acest conflict nu suntem vinovate de acest incident. Dezaprob în totalitate abuzurile în orice formă a lor, fizice și psihice, și le condamn cu vehemență”, a continuat Angela Sacaliș.

„A fost convocat de urgență Biroul Organizației municipale PSD Cluj-Napoca care are competență în acest caz. Va analiza acest incident și va lua măsurile corespunzătoare. Am solicitat toleranță zero față de astfel de fapte și aplicarea corespunzătoare a Statului PSD”, a transmis Alexandru Cordoş.

Biroul Permanent Municipal al PSD Cluj-Napoca, organizație din care femeile implicate în scandal fac parte, s-a reunit în ședință extraordinară, în cursul zilei de ieri, pentru a demara procedurile de sancționare a femeilor implicate în scandalul de la sediul partidului.

„În cadrul ședinței au fost convocate persoanele implicate pentru a explica aspectele cheie ale incidentului. În fața normalității și a regulilor clare, statutare, au fost analizate argumentele acestora și, deși unii dintre cei implicați au crezut, niciun argument destructiv nu se poate impune. Este greu să treci prin asemenea momente și să fii atras în centrul unui scandal provocat fără temei. Decizia finală fiind sancționarea aspră a celor responsabili de prejudiciile aduse atât colegilor, cât și imaginii și prestanței organizației PSD Cluj Napoca. Nu putem agrea asemenea abordări în organizația noastră. Baza acesteia stă în aprecierea reciprocă, colegialitatea, respectul, solidaritatea și demnitatea. Asemenea evenimente provocatoare generate de către persoane cu vădite tentații de violență verbală și fizică pot doar să ne determine să ne delimităm și să separăm drumurile. (…) Acest demers continuă, iar deciziile finale vor fi luate în următoarele zile”, a transmis PSD Cluj Napoca.

Social-democrații clujeni precizează că nu pot accepta „derapaje individuale” și că trebuie să ofere un exemplu cetățenilor.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?