Prima pagină » Anunț pentru românii cu credite, ratele vor continua să crească

Anunț pentru românii cu credite, ratele vor continua să crească

by A. Ionut
0 comment

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a declarant că spre finalul anului am putea avea o inflaţie sub 10 procente.

Inflaţia a crescut în februarie cu 0,4% faţă de prima luna a anului şi a ajuns la 15,5 procente. Iar faţă de februarie 2022, unele produse aproape că şi-au dublat preţul. 

“Ne menţinem prognoza ca spre finalul anului să avem o inflaţie de o singură cifră. Dar trebuie să recunosc, în luna februarie creşterile de preţuri la alimente au fost mai mari decât cele aşteptate”, a declarat Dan Suciu, potrivit antena3.ro.

Mai mult, ratele raportate la IRCC vor creşte. 

“Se vor apropia cei doi indicatori (ROBOR şi IRCC – n.r.). Partea bună este că ROBOR-ul nu mai creşte, variaţiile sunt foarte mici”, a mai spus Dan Suciu.

În prima luna a anului 2023, rata inflației a scăzut până la 15,1%. Conform specialiștilor, acesta va fi trendul anului 2023, astfel încât la sfârșitul acestui an, reprezentanții BNR se așteaptă ca acest indice să ajungă la pragul de o cifră. 

Cifrele sunt aproape duble față de februarie 2022, atunci când rata inflației din România a ajuns la 8,5%.

În luna ianuarie, cel mai mult s-a scumpit zahărul. Prețul zahărului a crescut cu 63% faţă de ianuarie 2022. Untul s-a scumpit cu 47%, făina – cu 31%, cartofi – 35%, ulei – 34%, gaze – 28%, energia electrică – 21%, potrivit antena3.ro.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?