Prima pagină » Uniunea Europeană, în alertă după criza Silicon Valley

Uniunea Europeană, în alertă după criza Silicon Valley

by A. Ionut
0 comment

Comisia Europeană monitorizează situaţia după colapsul Silicon Valley Bank, care are o prezenţă extrem de limitată în Uniunea Europeană, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Executivului comunitar.

“Am luat notă de reacţia decisivă şi rapidă a autorităţilor SUA. La nivelul UE, există o prezenţă extrem de limitată a Silicon Valley Bank şi suntem în legătură cu autorităţile competente relevante”, a precizat purtătorul de cuvânt., transmite Reuters, relatează Agerpres.

Fondul de garantare a depozitelor bancare din SUA (FDIC) a preluat vineri controlul la Silicon Valley Bank (SVB), după ce deponenţii, îngrijoraţi cu privire la situaţia financiară a băncii, s-au grăbit la ghişee pentru a-şi retrage economiile.

Piețele bursiere europene au avut un început de săptămână foarte slab, în condițiile în care turbulențele care au început săptămâna trecută continuă să afecteze piețele, informează publicația britanică The Guardian. Asta în ciuda faptului că autoritățile de reglementare din SUA au protejat depozitele Silicon Valley Bank și au încercat să consolideze sistemul financiar.

Autoritățile de reglementare americane au închis duminică Signature Bank din New York, un mare creditor din industria cripto, în încercarea de a preveni răspândirea crizei bancare, informează CNBC.

Fondul Monetar Internaţional a anunţat că monitorizează potenţialele implicaţii la adresa stabilităţii financiare ale colapsului Silicon Valley Bank, dar este încrezător că autorităţile de la Washington adoptă măsurile adecvate,  relatează Agerpres.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?