Prima pagină » Premierul Ungariei: Amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este un pericol real. Viktor Orban cere un armistițiu urgent în Ucraina.

Premierul Ungariei: Amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este un pericol real. Viktor Orban cere un armistițiu urgent în Ucraina.

by A. Ionut
0 comment

Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că războiul din Ucraina este ”îngrijorător şi periculos” pentru țara sa.

El a insistat asupra faptului că războiul de la graniță devine din ce în ce mai brutal şi, totuşi, numărul ţărilor şi liderilor europeni care susţin pacea nu creşte deloc. Orban apreciază, însă, că oamenii din Europa au început să se orienteze către un armistiţiu şi negocieri de pace, în condiţiile în care numărul victimelor creşte.

Viktor Orban a menţionat, în context, că parlamentul ungar pregăteşte o rezoluţie prin care îşi reafirmă poziţia în favoarea păcii şi a unui armistiţiu, precizând că ”poziţia Ungariei nu este de a stabili ce fel de tratat de pace să se semneze, ci de a cere un armistiţiu”.

Liderul de la Budapesta a amintit că ”se iau din ce în ce mai multe decizii vizând folosirea de arme din ce în ce mai noi şi puternice” şi că ”Occidentul furnizează Ucrainei din ce în ce mai multe echipamente moderne”, relatează Ziare.com care citează MTI.

Deşi ”poate părea extrem de exagerat când unii liderii europeni şi americani spun că dacă totul continuă aşa am putea ajunge la Al Treilea Război Mondial, este un pericol realist în acest moment”, a avertizat premierul ungar.

 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?