Prima pagină » Atac fără precedent al bisericii la adresa Gabrielei Firea: Lepădarea de răspundere și un „Doamne ajută”, proba supremă de abjecție

Atac fără precedent al bisericii la adresa Gabrielei Firea: Lepădarea de răspundere și un „Doamne ajută”, proba supremă de abjecție

by B. R.
0 comment

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a comentat dur modul în care Gabriela Firea s-a spălat pe mâini de cazul azilelor groazei. Într-un mesaj pe Facebook, omul bisericii transmite că „să spui că nu știi ce se petrece într-un stabiliment public destinat unor persoane călcate în picioare de suferințe inimaginabile, deși ești cățărat suficient de sus încât să poți vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe, a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit „Doamne ajută”, e proba supremă de abjecție și cinism.”

Mesajul dur vine după ce procurorii DIICOT au pornit o anchetă la mai multe centre din Iflov pentru bătrâni, unde angajații îi tratau ca pe sclavi pe beneficiari. Ultimele informații arată că vârstnicii au ajuns să-și mănânce hainele de foame, iar stenogramele arată că angajații îi băteau fără milă. Când numele Gabrielei Firea a fost legat de acest caz șocant, ministrul a spus că sunt doar încercări de compromitere, mai ales înaintea alegerilor.

Reacția omului bisericii a venit pe Facebook și a devenit virală. Pe lângă atacul la Gabriela Firea, Bănescu a transmis: „Cruzimea este probabil fața cea mai hidoasă a omului pervertit, purtător de măști. Când toate cad, rămâne chipul dezgolit și hâd al cruzimii (…) Când ea se manifestă în mod obscen față de bătrâni sau copii, maltratați ca și cum ar face parte din altă specie decât cea umană, avem de-a face în mod evident cu manifestarea insuportabilă a Răului absolut, lipsit de sens, deci absurd. Surd la strigătele care imploră milă, hrană, apă”.

Bănescu a reacționat după ce Gabriela Firea a intrat în direct la Antena 3 să își spele numele: “Mai spun ceva cât se poate de clar: sora mea nu are vreo legătură cu ancheta DIICOT, chiar dacă lucrează într-una din instituțiile vizate, DGASPC Ilfov. Niciodată de când a fost angajată în această instituție nu a avut atribuții privind persoanele adulte cu dizabilități, acreditarea sau verificarea acestor centre, atribuirea contractelor sau efectuarea plăților pentru serviciile prestate. Atribuțiile de serviciu ale surorii mele privesc programele educative pentru copii. Nici la fostul loc de muncă nu a avut astfel de atribuții, oricât ar afirma persoane care fac parte dintr-un plan bine gândit și regizat pentru compromiterea mea. Sora mea nu este și nici nu a fost anchetată vreodată și nici nu va fi, având în vedere lipsa de implicare în acest caz dramatic. Singura „vină” pe care o are este că îmi este soră și că lucrează în instituția vizată în anchetă, dar într-un alt departament”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?