Prima pagină » O bombă din Al Doilea Război Mondial, găsită lângă şcoli şi grădiniţe. 8.000 de locuitori, evacuaţi

O bombă din Al Doilea Război Mondial, găsită lângă şcoli şi grădiniţe. 8.000 de locuitori, evacuaţi

by B. R.
0 comment

Aproximativ 8.000 de locuitori din Berlin au fost evacuaţi miercuri după ce o bombă datând din cel de-Al Doilea Război Mondial a fost descoperită în estul oraşului. 

Două magazine de mobilă, două grădiniţe, două şcoli şi un magazin de bricolaj se aflau pe o rază de 500 de metri în jurul locului din cartierul Hohenschönhausen, unde a fost găsită bomba. 

Bomba a fost descoperită pe un şantier şi a fost examinată de o echipă de genişti. Potrivit poliţiei, dispozitivul exploziv este probabil de origine sovietică.

Pentru evacuare au fost mobilizaţi în jur de 180 de poliţişti care au anunţat locuitorii mergând din uşă în uşă şi, de asemenea, cu ajutorul difuzoarelor din maşini. De asemenea, poliţia a postat mesaje pe Twitter, cerând oamenilor să părăsească zona. 

Poliţia a anunţat pe Twitter miercuri seara că bomba a fost dezamorsată cu succes. Trei şcoli au fost folosite ca adăposturi de urgenţă.

Autorităţile germane estimează că, la aproape 80 de ani de la încheierea războiului, peste 4.500 de bombe au rămas neexplodate în oraşul Berlin. În timpul războiului împotriva Germaniei naziste, Statele Unite, Marea Britanie şi Uniunea Sovietică au lansat peste 45.000 de tone de explozibili asupra Berlinului, conform istoricilor. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?