Prima pagină » Protestul taximetriștilor: cer eliminarea companiilor de transport alternativ

Protestul taximetriștilor: cer eliminarea companiilor de transport alternativ

by B. R.
0 comment
Taximetriștii din întreaga țară au ieșit în stradă să protesteze. Ei cer eliminarea companiilor de transport alternativ. Taxiurile vor purta panglici tricolore la oglinzile retrovizoare, iar sloganurile şi banerele vor fi puse pe geamurile mașinilor.  

Taximetriștii au ieșit, marți, 20 iunie, în stradă în 30 de orașe din România în ceea ce se dorește a fi cel mai amplu protest privind interzicerea companiilor de transport alternativ de pe piaţă – aşa-zisele companii de ride sharing.

Începând de astăzi vor fi proteste în fiecare oraș, spun taximetriștii.

Taximetriștii spun că statul le acordă tratament preferenţial şi că asta le pune în pericol activitatea. 

Revendicări

  • 1. Respectarea OG 49/2019, respectiv Legea 204/2019 și suspendarea avizului tehnic emis de către MCSI până la respectarea tuturor reglementărilor în vigoare existente în cuprinsul Legii 204/2019.
    2. Respectarea art.6 din Legea 204/2019, derularea activităților comerciale de către operatorii platformelor prin entități fiscale înregistrate la ONRC.
    3. Eliminarea din cuprinsul art.13 al. (2) din Legea 204/2019, emiterea copiilor conforme exclusiv autoturismelor aflate în proprietatea operatorului de transport alternativ sau contract de leasing. 4. Interzicerea inscripționării autoturismelor care dețin copii conforme cu denumirea comercială a operatorilor de platforme sau reglementarea la nivel local și încasarea taxelor de publicitate conform legii. 5. Respectarea recomandărilor Consiliului Concurenței legată de transparența modului de tarifare și eliminarea tarifului dinamic, a precizat loan Pugna, vicepreședinte Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?