Prima pagină » Boala X – nou virus cu potențial pandemic. Specialiștii au deja vaccin

Boala X – nou virus cu potențial pandemic. Specialiștii au deja vaccin

by B. R.
0 comment
După ce omenirea a trecut cu greu peste COVID-19, cercetătorii se luptă cu un nou virus ce are potențial pandemic: „Boala X”. Companiile din domeniul farmaceutic au deja în teste un vaccin pentru acest nou virus. 

Cercetătorii de la Universitatea Oxford analizează modul în care poate fi adaptat vaccinul pe care l-au creat contra COVID-19 pentru o boală necunoscută, aşa-numita “Boală X”. Ei vor examina, de asemenea, modul în care alte vaccinuri pot fi dezvoltate pentru a contracara ameninţări viitoare.
Coaliţia pentru inovaţii în domeniul pregătirii pentru epidemii (CEPI) a anunţat că acordă oamenilor de ştiinţă de la Oxford până la 80 de milioane de dolari americani pentru acest proiect. Cercetătorii vor dezvolta vaccinuri prototip împotriva virusurilor cu „risc ridicat”, susceptibile să provoace o viitoare pandemie, care ar putea fi adaptate rapid în cazul în care apare o nouă ameninţare.

CEPI a precizat că această iniţiativă va „deschide calea către dezvoltarea de noi vaccinuri în doar 100 de zile de la apariţia unui virus cu potenţial pandemic”.

Cercetătorii vor avea, de asemenea, sarcina de a căuta modalităţi pentru accelerarea producţiei de doze pentru ca vaccinurile să poată fi inoculate mai rapid în eventualitatea unui viitor focar.

Cele mai multe dintre boli ne sunt deja cunoscute – Ebola, SARS și Zika au intrat în listă – dar ultima intrare poartă numele terifiant de „Boala X”.

Termenul de „boală X” este folosit de OMS ca un simbol pentru a descrie o boală necunoscută de știința medicală ca fiind o cauză a infecțiilor umane.

OMS a inventat termenul de boală X în 2018. Un an mai târziu, când COVID-19 a început să se răspândească în China, lumea a asistat la o pandemie mortală cauzată de un nou virus – apăruse o boală X.

Unii experți în sănătate publică cred că următoarea boală X va fi zoonotică, ceea ce înseamnă că va proveni de la animale sălbatice sau domestice, apoi se va răspândi pentru a infecta oamenii. Ebola, HIV/SIDA și COVID-19 au fost focare zoonotice.

Cu toate acestea, există și alte surse de boli, iar bioterorismul ar putea fi cauza următoarei pandemii.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?