Prima pagină » BREAKING NEWS | Fostul director de la spitalul „Malaxa”, Florin Secureanu, condamnat definitiv la 3 ani și 8 luni de închisoare

BREAKING NEWS | Fostul director de la spitalul „Malaxa”, Florin Secureanu, condamnat definitiv la 3 ani și 8 luni de închisoare

Florin Secureanu, fostul manager de la Spitalul Malaxa, și-a făcut casa și a operat-o pe mătușa soției pe banii spitalului

by B. R.
0 comment

Florin Secureanu, fostul manager de la Spitalul „Nicolae Malaxa” din București, a fost condamnat luni de Curtea de Apel București la 3 ani și 8 luni cu executare pentru abuz în serviciu într-un dosar instrumentat de DNA, potrivit minutei de ședință. Decizia judecătorilor este definitivă.

În primă instanță, el fusese condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare de Tribunalul București.

Procurorii DNA susțin că Secureanu și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din București și ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009-2016, efectuarea unor plăți în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unității sanitare către mai multe societăți comerciale, printre care și cele administrate de celălalt inculpat.

Concret, banii respectivi ar fi fost achitați atât în contextul unor operațiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate (privind achiziția unor produse și servicii destinate unității medicale) cât și pentru bunuri achiziționate la prețuri și de șase ori mai mare față de cele de achiziție, se arată în comunicatul DNA.

Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” din București s-a constituit parte civilă cu suma de 648.193,27 lei. 

MINUTA SEDINȚEI  

În temeiul art.421 pct.2 lit.a Cod procedură penală  admite apelurile declarate de inculpatii  Secureanu Florin Adrian si Tănase Ionuț Valentin împotriva sentinţei penale nr.375 din data de 14.04.2022, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul nr. 24936/3/2020.
Desfiinţează, în parte, sentinţa penală atacată şi rejudecând, în fond:

Descontopeste pedeapsa rezultanta aplicată inculpatului Secureanu Adrian Florin  și  repune in individualitatea lor pedepsele componente.

În temeiul art.396 alin.6  Cod procedură penală  rap. la art.16 alin.1 lit.f Cod procedură penală, art.154 alin.1 alin.1 lit.c Cod penal   cu aplicarea art.5 Cod penal dispune încetarea procesului penal față de inculpatul Secureanu Adrian – Florin  pentru săvârșirea infracțiunii de de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, în formă continuată (7 acte materiale – faptă din perioada 27.11.2009 –  19.12.2013 în legătură cu plățile efectuate către SC MEDICAL PROVIDER SRL – descrisa la pct.1), prevazuta de art. 297 Cod penal  rap. la art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal  si art. 5 Cod penal ,întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.

În temeiul art.396 alin.6  Cod procedură penală  rap. la art.16 alin.1 lit.f Cod procedură penală, art.154 alin.1 alin.1 lit.c Cod penal   cu aplicarea art.5 Cod penal dispune încetarea procesului penal față de inculpatul Secureanu Adrian – Florin  pentru săvârșirea infracțiunii de de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, în formă continuată(6 acte materiale – faptă din perioada 23.05.2012 – 09.11.2012 în legătură cu plățile efectuate  către PFA STAN SORIN, descrisa la pct.2), prevazuta de art. 297 Cod penal  rap. la art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal  si  art. 5 Cod penal ,întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.

În temeiul  art. 38 alin. 1 Cod penal  rap. la art.39 alin. 1 lit. b Cod penal  şi art.45 alin. 3 lit a Cod penal  contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Secureanu Adrian Florin , urmând ca acesta să execute pedeapsa principală cea mai grea de 2 ani si 9 luni  închisoare sporită cu 11 luni  închisoare , în final pedeapsa principală de  3 ani si 8  luni  închisoare in regim de detentie  şi pedeapsa complementară constând în  interzicerea exercitării  drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal  pe o durată de 2 ani .

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?