Prima pagină » BREAKING / Proteste spontane ale angajaților Guvernului pentru salarizare echitabilă

BREAKING / Proteste spontane ale angajaților Guvernului pentru salarizare echitabilă

by A Ioana
0 comment
guvernului

Angajații din Aparatul de Lucru al Guvernului au declanșat un protest spontan joi dimineață, manifestându-și nemulțumirea față de propunerile de majorare salarială avansate de Executiv. Protestul, organizat de Sindicatul Angajaților din Aparatul de Lucru al Guvernului (SAALG), a început la ora 10:45 în alveola de pe strada Paris, lângă intrarea B a Palatului.

Liderul SAALG, Noni-Emil Iordache, a declarat pentru AGERPRES că protestul coincide cu ședința de Guvern programată pentru ora 11:00. Pe ordinea de zi a ședinței se află proiectul de Ordonanță de Urgență (OUG) privind măsuri de salarizare pentru personalul din unele sectoare bugetare și reglementarea unor aspecte organizatorice, document care a stârnit nemulțumiri în rândul mai multor categorii de salariați.

Proteste Programate în Piața Victoriei

În aceeași zi, la ora 13:00, este programat un alt protest, de data aceasta în Piața Victoriei. Angajați de la Protecția Mediului, Registrul Comerțului, Arhivele Naționale, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și alte structuri se vor aduna pentru a protesta împotriva inechităților și discriminărilor salariale.

Mitingul din Piața Victoriei, anunțat pentru ora 13:30, este organizat de mai multe sindicate, printre care Sindicatul Agențiilor Județene pentru Protecția Mediului, Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului (SAONRC), Sindicatul Europol – filiala Arhivele Naționale ale României, Sindicatul Salariaților din cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST). Aceste sindicate sunt afiliate la Federația PUBLISIND și Blocul Național Sindical și cer rezolvarea problemelor salariale și eliminarea discriminărilor din domeniile reprezentate.

Citeste si despre

Marin Țole, candidatul PNL Teleorman, propune soluții pentru combaterea defrișărilor și regenerarea pădurilor

Reacții și Așteptări

Protestele de astăzi reflectă o nemulțumire profundă în rândul angajaților din diverse sectoare publice, care consideră că măsurile propuse de Guvern sunt insuficiente și inechitabile. Rămâne de văzut cum va reacționa Executivul la aceste manifestații și dacă vor fi luate măsuri pentru a răspunde cerințelor protestatarilor.

Ne gasiti si pe Facebook

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?