Prima pagină » Cele cinci alimente care nu vor mai fi importate din Ucraina

Cele cinci alimente care nu vor mai fi importate din Ucraina

by B. R.
0 comment

Comisia Europeană va propune interdicția temporară a importului a cinci tipuri de alimente din Ucraina. Măsura va fi aplicată în cele mai afectate țări europene de importurile scutite de taxe din țara vecină: Bulgaria, Polonia, Slovacia, Ungaria și, bineînțeles, România. Informația a fost făcută publică după întâlnirea din Luxemburg a comisarilor europeni pentru comerț și agricultură Valdis Dombrovskis și Janusz Wojciechowski. Cele cinci produse sunt uleiul de floarea soarelui, semințele de floarea soarelui și rapiță, grâul și porumbul.

Măsura ar putea intra în vigoare de pe 5 iunie, atunci când expiră decizia Uniunii Europene de scutire a taxelor vamale pentru produsele din Ucraina. Până atunci, Bulgaria a interzis deja de pe 24 aprilie peste 20 de tipuri de produse alimentare din Ucraina. Vecinii de la sud opresc importul de miere și produse apicole, lapte crud și lapte uscat, alune de pădure, nuci, ouă, carne de pasăre, porc, oaie și capră, soia, semințe de in, vin, oțet de vin și alcool etilic etc. Tranzitul acestor mărfuri este însă permis, iar mărfurile sunt sigilate la frontieră.

Acum se lucrează la cel de-al doilea pachet financiar pentru cele cinci state membre afectate, printre care se numără și România, a declarat comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski. Cel mai probabil, valoarea ajutorului va fi în valoare de 100 de milioane de euro. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?