Prima pagină » Cod roșu de ninsori și viscol emis pentru prima oară în aprilie: zeci de drumuri închise, șoferi blocați cu orele în zăpadă

Cod roșu de ninsori și viscol emis pentru prima oară în aprilie: zeci de drumuri închise, șoferi blocați cu orele în zăpadă

by B. R.
0 comment

Zăpada din mijlocul primăverii a îngropat Moldova sub nămeți și de un metru înălțime. Și acum e cod roșu de ninsori și viscol în Iași și Botoșani, iar bilanțul vortexului polar este sumbru: zeci de drumuri închise, șoferi blocați cu orele în mașini și bolnavi duși la spital cu șenilate. 

Mâine, joi, toate școlile din Iași și parțial cele din Neamț vor fi închise. Și tot la Iași, mai multe curse aeriene au fost anulate din cauza vremii.

În Moldova, ninge mai rău ca iarna, iar viscolul bate cu putere. Zăpada a blocat mai multe șosele, iar șoferii s-au trezit prizonieri în nămeți. Cinci drumuri naționale și alte zeci de șosele județene sunt închise din cauza viscolului.

Lucrurile nu par să arate mai bine nici în următoarele zile. Se așteaptă cel mai puternic viscol din ultimii ani, fiind pentru prima data când ANM emite o avertizare cod roșu de ninsori și viscol pentru luna aprilie. De asemenea, se așteaptă până mâine spre prânz un strat de peste 40 – 50 cm în zona Iași, Botoșani, Neamț.

Salvatorii au dus misiuni contracronometru pentru a salva bolnavii rămași blocați pe drum în ambulanțe. Mai multe curse aeriene spre Roma, Londra sau Veneția au fost anulate, pentru că avioanele nu s-au putut ridica de la sol.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?