Prima pagină » Facturi de infarct pentru români, după întârzierile de luni de zile – mărturiile oamenilor disperați

Facturi de infarct pentru români, după întârzierile de luni de zile – mărturiile oamenilor disperați

by B. R.
0 comment

Românii au fost anunțați de cei mai mari furnizori de energie electrică, Electrica, Enel, Energie și Enel Energie Muntenia că emiterea facturilor la curent se va face cu întârziere și în această perioadă, după ce și pentru luna decembrie au fost emise doar pentru prima jumătate a lunii. Totul din cauza haosului legislativ.  

Unii dintre cei care au început să primească facturile au avut parte de surprize de-a dreptul șocante. Este cazul relatat de un utilizator al platformei Reddit care a descoperit că are de plătit o sumă uriașă.

„E greșeală, nu? Efectiv n-are cum să am atâta, stau singur într-o garsonieră mică, maxim am dat 250 lei la curent, cum se poate să-mi vină de 10 ori mai mult?”, a scris clientul.

În comentarii, și alți utilizatori ai platformei au relatat situații asemănătoare.

„Și eu am pățit asta acum o lună. Primul pas e să suni la Enel (021 9977) și să fii pus în legătură cu un reprezentant. Ei o să îți spună să trimiți email la contacteem.ro@enel.com, îți care specifici că ești proprietarul, adresa, poză la indexul curent (același specificat la telefon), și că dorești recalcularea facturii. Răspunsul îl ai în aplicație (nu și din email, din păcate) cam în 5 zile lucrătoare.”

„Am pățit la fel acum mai mult timp, tot la curent, am sunat la companie, au trimis pe cineva să verifice contorul și am plătit cât trebuia, inițial factura venise 3.000 de lei și după s-a remediat.”

„Tu trimiți indexul? Mie mi-au citit greșit indexul și mi-au pus 2000kWh în plus, darnici oamenii ăștia. Verifică factura și indexul să vezi dacă se pupă.”

„1775 kWh, în garsoniera aia ai cumva și o fabrică de industrie ușoară?”

„Lucrurile astea mă sperie, sincer! De câte ori îmi vine factura la curent mă aștept la o treabă ca asta, sper să nu am parte de așa ceva! Sună și tu la ei și vezi ce este de făcut, poate o rezolvi ușor!”

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?