Prima pagină » Decizie-șoc în SUA: Donald Trump a fost pus sub acuzare și ar putea fi arestat

Decizie-șoc în SUA: Donald Trump a fost pus sub acuzare și ar putea fi arestat

by A. Ionut
0 comment

Fostul preşedinte american Donald Trump, care şi-a anunţat candidatura în scrutinul prezidenţial din 2024, a fost pus sub acuzare de o instanţă judiciară din oraşul New York într-un caz privind plăți ilegale făcute în campania electorală din 2016.

Este pentru prima dată în istoria Americii când un actual sau fost președinte este acuzat penal.

Biroul procurorului districtual din Manhattan l-a investigat pe fostul președinte în legătură cu presupusul său rol într-o schemă de plată ilegală de bani și mușamalizarea acesteia, către starul de film pentru adulți Stormy Daniels, care datează de la alegerile prezidențiale din 2016, conform CNN.

Mai exact, procurorul Alvin Bragg, din Manhattan, a efectuat o investigaţie privind o plată de 130.000 de dolari efectuată de Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Trump, către o actriţă de filme pentru adulţi, în campania electorală din 2016. Actriţa a susţinut că a avut o relaţie cu fostul președinte american în urmă cu zece ani, dar Trump a negat acest lucru.

Decizia trimite unde de șoc în toată țara, în condițiile în care sistemul politic american nu a văzut niciodată pe unul dintre foștii săi lideri confruntat cu acuzații penale, cu atât mai puțin în timp ce candidează din nou la președinție.

Avocaţii fostului preşedinte american Donald Trump şi echipa de campanie a acestuia au respins vehement decizia de inculpare, condamnând ceea ce consideră a fi utilizarea instituțiilor în disputele politice.

“Preşedintele a fost inculpat. Nu a comis niciun delict. Vom contesta puternic în instanţă această inculpare cu caracter politic”, au declarat Susan Necheles şi Joseph Tacopina, avocaţii lui Donald Trump.

“Aceasta nu este o inculpare pentru o infracţiune. Nu există nicio infracţiune. În schimb, această veste reprezintă inculparea unei naţiuni eşuate. Preşedintele Trump promite încheierea paşnică a războiului din Ucraina, destructurarea statului paralel şi plasarea Americii pe primul loc. Elitele politice şi cercurile de putere au transformat în armă sfera structurilor guvernamentale pentru a încerca să îl oprească. Vor eşua”, a reacţionat echipa de campanie electorală a lui Trump, conform postului NBC News, scrie antena3.ro

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?