Prima pagină » Bani de la stat pentru românii care vor o casă verde, ce condiții trebuie să îndeplinească

Bani de la stat pentru românii care vor o casă verde, ce condiții trebuie să îndeplinească

by A. Ionut
0 comment

20.000 de lei pot obține românii de la statul în cadrul programului „Casa Verde Fotovoltaice” 2023. Programul vine cu modificări anul acesta: se vor putea instala panouri doar la adresa din buletin, iar înscrierile se vor face pe fiecare regiune în parte.

„Finanţarea care se acordă este în cuantum de maximum 20.000 de lei, iar condițiile pe care o persoană trebuie să le îndeplinească sunt următoarel: în primul rând, să fie persoană fizică cu domiciliul în România. O altă condiție este să nu aibă obligaţii restante la bugetul de stat şi la bugetul local. Persoana trebuie să domicilieze la adresa unde se va implementa proiectul și să fie proprietar al imobilului-construcţie pe care se amplasează sistemul de panouri fotovoltaice, astfel cum rezultă din extrasul de carte funciară. Imobilul pe care se implementează proiectul nu este afectat de sarcini în favoarea unei persoane juridice sau a unei entităţi care desfăşoară activităţi economice, cu excepţia cazului în care este ipotecat. Foarte important, destinaţia construcţiei, aşa cum reiese din extrasul de carte funciară, să fie doar pentru locuinţă sau anexe care o deservesc.”, a anunțat George-Cătălin Stângă, deputat PNL și președinte al comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaților. 

 

Pentru înscriere, oamenii vor intra pe o aplicație de pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu – www.afm.ro -, acolo unde vor încărca o copie după buletin și extrasul de carte funciară, apoi, odată intrați în program vor avea de depus mai multe documente legate de locuință.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?