Prima pagină » Fostul deputat salvat de PSD în 2019, arestat pentru fraudă de 8 milioane de lei din fonduri europene

Fostul deputat salvat de PSD în 2019, arestat pentru fraudă de 8 milioane de lei din fonduri europene

by A. Ionut
0 comment

Fostul deputat Octavian Goga și alte două persoane au fost arestate preventiv într-un dosar DNA privind fraudarea de fonduri europene de peste 8 milioane lei. În 2018, Goga a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis și refuzul de prelevare a probelor biologice. 

Potrivit procurorilor, începând din august 2018, inculpatul Goga Octavian împreună cu administratorul de drept al societății pe care o controla ar fi creat condiții artificiale pentru a accesa fonduri nerambursabile necesare implementării unui proiect ce avea ca obiect „Construire ferma vaci de lapte în localitatea Araci”.

„Concret, cei doi inculpați, beneficiind de ajutorul celorlalți doi, ar fi depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) mai multe documente false, inexacte sau incomplete, care atestau fictiv executarea unor lucrări și livrarea unor materiale de construcții, în scopul îndeplinirii condițiilor impuse de finanțator. Prin aceste demersuri, ar fi fost obținute fonduri nerambursabile în valoare totală de 8.358.822 lei”, susțin procurorii DNA.

Mandatul de parlamentar al lui Goga a încetat în 15 octombrie 2019, însă după tergiversări. Cu o săptămână înainte, Octavian Goga fusese salvat de parlamentarii PSD, care au absentat masiv la votul de încetare a mandatului acestuia.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?