Prima pagină » Document Șoc în scandalul Bâstroe! Oamenii lui Grindeanu au știut de anul trecut că Ucraina distruge Delta Dunării!

Document Șoc în scandalul Bâstroe! Oamenii lui Grindeanu au știut de anul trecut că Ucraina distruge Delta Dunării!

Iată documentul care îi dă fibrilații ministrului Grindeanu

by admin
0 comment
În data de 27 iulie 2022, Regia Autonomă Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați înainta către ministrul Sorin Grindeanu un raport intitulat – Punct de vedere privind adîncirea brațului Bâstroe de cître Ucraina-, raport înregistrat cu nr 24802. 
Sub semnătura Directorului  General Angela Stela Ivan, raportul cu pricina semnala detaliat modul în care lucrările efectuate de ucrainieni distrug iremediabil ecosistemul din Delta Dunării.
Mai mult, specialiștii de la Galați atrăgeau atenția că nu doar ecosistemul este afectat ci și activitatea economică a României cu trimitere la o viitoare imposibilitate de navigare pe principalul canal de tranzit, Sulina.
Raportul făcea trimitere și la Convenția de la Belgrad, din anul 1948, în care este stipulat foarte clar faptul că singurul canal prin care se desfășoară navigația Dunăre-Marea Neagră este chiar canalul Sulina. Specialiștii de la Galați au atras atenția că Ucraina dorește folosirea canalului Chilia Veche pentru navigație și că acest lucru va aduce pagube imense arealului Delta Dunării.

Ministrul Grindeanu a avut așadar pe masă încă de anul trecut toate dovezile că în Delta Dunării Ucraina desfășoară un dezastru ecologic de proporții. Dar a tăcut. Iar acum România riscă să piardă pe toate planurile, inclusiv să asiste pasiv la distrugerea Deltei Dunării, areal aflat în păatrimoniul UNESCO.

Documentul integral AICI

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?