Prima pagină » VIDEO | Tensiuni extreme: zeci de tineri din Republica Moldova, trimiși într-un șejur în Turcia unde au fost pregătiți să provoace haos pe străzi

VIDEO | Tensiuni extreme: zeci de tineri din Republica Moldova, trimiși într-un șejur în Turcia unde au fost pregătiți să provoace haos pe străzi

by B. R.
0 comment

Peste 80 de tineri din Republica Moldova ar fi fost instruiți în Turcia cum să amplifice dezordinea pe străzi în timpul protestelor. 

Peste 80 de tineri din Chișinău și din diferite raioane ale Republicii Moldova au fost transportați în mod organizat de către Partidul pro-rus Şor într-un „sejur” de trei zile în stațiunea Belek din Turcia. Acolo, tinerii ar fi fost instruiți cum să provoace haos în timpul protestelor, a declarat președintele Parlamentului moldovean, Igor Grosu.

Potrivit oficialului, planul ar face parte din scenariul Kremlinului de a destabiliza Republica Moldova, care să se termine cu o lovitură de stat.  Presa de peste Prut scrie că tinerii ar fi fost antrenați să rupă cordoanele polițienești și să arunce fumigene. Alții s-ar fi întors în Republica Moldova cu bani pentru a finanța protestele.

Tinerii au stat în Turcia perioada 3-6 martie. Sursele mai spun că organizatorul, Alexandru Bîrliga, care nu are un loc de muncă, ar fi plătit, în total, peste 21.000 de euro pentru biletele de avion  dus-întors.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?