Prima pagină » După bănci, și companiile de asfaltare sunt investigate de Consiliul Concurenței

După bănci, și companiile de asfaltare sunt investigate de Consiliul Concurenței

Nouă companii s-ar fi înțeles pe preț la mai mult contracte pentru drumuri

by B. R.
0 comment

Consiliul Concurenței a dezvăluit că nouă companii de asfaltare ar fi trucat licitațiile organizate de CNAIR. Lucrările scoase la licitație sunt pe drumuri din Constanța, Brașov, București și Timișoara.

Consiliul Concurenței a transmis că are indicii că firmele și-ar fi coordonat politicile comerciale astfel să își împartă lucrările în cadrul procedurilor de achiziție publică organizate de direcțiile regionale de drumuri și poduri. Consiliul a făcut mai multe inspecţii la sediile companiilor vizate:  Oyl Company Holding AG SRL, Asfalt Dobrogea SRL, Autoprima Serv SRL. Saga Infrastructură SRL, Trecon Logistic SRL, Tredeco Holding SRL, Data Capture SRL, Geo Drumuri Banat SRL și CLR-Denis Montaj SRL.

Dacă se va dovedi că regulile de concurență au fost încălacate, companiile pot fi amendate cu până la 10 procente din cifra de afaceri. Dacă societățile vor coopera în anchetă, pot obține grațierea, imunitatea la amenzi sau reducerea semnificativă a amenzilor. Legea concurenței interzice orice înţelegeri între companii care împiedică, restrâng sau denaturează concurenţa pe piaţa românească.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?