Prima pagină » După caniculă, vremea se răcește brusc. Prognoza completă de la meteorologi

După caniculă, vremea se răcește brusc. Prognoza completă de la meteorologi

by A. Ionut
0 comment

După valul de căldură din ultimele zile, ne așteaptă o perioadă cu temperaturi ușor sub medie. Săptămâna viitoare se încălzește din nou, iar maximele vor depăși 35 de grade în unele zone. 

O masă de aer mai rece se va instala deasupra României în această săptămână. Vremea va fi răcoroasă în special în nordul, vestul și centrul țării. În sud vor fi și zile mai calde, însă cu temperaturi normale pentru această perioadă. 

Luni, se vor mai atinge 30 de grade doar în sud-est, în timp ce în regiunile intracarpatice nu se va depăși 22 – 25 de grade. Spre seară și în prima parte a nopții, va ploua local în Oltenia, iar marți în Muntenia, sudul Moldovei și, pe alocuri, în nordul țării și în Dobrogea. 

Noaptea dinspre marți spre miercuri va fi rece în Transilvania, Bucovina și Maramureș, unde minimele vor scădea sub 8 – 9 grade, în timp ce în restul țării vor fi între 10 și 16 grade. Ziua, ne așteptăm însă la soare și maxime între 22 și 29 de grade. 

În a doua parte a săptămânii vor fi unele averse locale, îndeosebi în jumătatea nordică a țării. Temperatura va urca până la 21 – 25 de grade în nord și centru, 23 – 27 de grade în vest și nord-est și 26 – 31 de grade în sud și sud-est. 

Nici pe litoral nu va fi prea cald: noaptea se vor înregistra între 16 și 20 de grade, iar ziua termometrele vor arăta între 25 și 29 de grade, scrie antena3.ro. 

Vremea va începe să se încălzească ușor începând din weekend, iar săptămâna viitoare sunt așteptate din nou maxime de peste 35 de grade, mai ales în jumătatea sudică a țării. 

Cu toate acestea, e puțin probabil ca temperaturile să atingă din nou pragul de 40 de grade. Conform ultimelor modelări, se vor atinge cel mult 37 – 38 de grade. 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?