Prima pagină » Gabriela Firea trage un semnal de alarmă privind starea parcurilor Bucureștene

Gabriela Firea trage un semnal de alarmă privind starea parcurilor Bucureștene

by A Ioana
0 comment
semnal de alarmă

De Ziua Europeană a Parcurilor, senatoarea Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Generală a Capitalei, a tras un semnal de alarmă referitor la starea deplorabilă a marilor parcuri din București. Firea a criticat vehement dezinteresul administrației actuale, condusă de Nicușor Dan, pentru reabilitarea și modernizarea parcurilor, subliniind importanța acestora pentru locuitorii capitalei.

Parcurile istorice Regele Mihai I (Herăstrău) și Grădina Cișmigiu zac abandonate! Au nevoie urgentă de mâna unui primar gospodar, cu o echipă care să fie capabilă să repare aleile crăpate, să tundă buruienile, să planteze flori și, până la urmă, să aducă parcurile la ce au fost cândva,” a scris Firea pe pagina sa de Facebook.

Senatoarea a subliniat că marile parcuri bucureștene reprezintă oaza de relaxare necesară în haosul cotidian al orașului, dar că acestea nu au primit atenția cuvenită în ultimii patru ani. “Nu avem suficiente astfel de locuri, dar cele existente nu au primit atenția cuvenită,” a adăugat ea.

Firea a criticat și faptul că proiectele de reabilitare peisagistică inițiate în mandatul ei anterior au fost abandonate de administrația actuală. “Am lăsat la finalul mandatului, în 2020, un proiect amplu de reabilitare peisagistică a Parcului Regele Mihai I. Zace în sertar de atunci! După 4 ani, actualul primar general chiar nu mai poate da vina tot pe echipa Firea,” a afirmat ea.

Printre proiectele pe care le-a menționat se numără asfaltarea aleilor din parcul Herăstrău, care a început în 2020, dar nu a continuat, și construirea unui pod pietonal în zona podului CFR, care avea toate autorizațiile necesare încă de la finalul mandatului său.

Firea a evidențiat și starea gravă a Grădinii Cișmigiu, unde proiectul de restaurare aprobat de Consiliul General a fost blocat de actualul primar general. “În Grădina Cișmigiu, lucrurile stau și mai prost! Printr-o campanie de manipulare, actualul primar general a blocat proiectul de restaurare aprobat de Consiliul General, l-a atacat în instanță prin asociația sa. A făcut o victorie din asta, dar nu a pus nimic în loc,” a explicat Firea.

Citește și despre

ȘOCANT / Fetiță în comă după expunere la otravă de uz veterinar

În planul său pentru perioada 2024-2028, Firea și echipa sa social-democrată propun un amplu program de reabilitare a parcurilor, amenajarea unor noi spații de recreere și protecția mediului. Printre măsurile incluse în plan se numără reabilitarea peisagistică a marilor parcuri monument-istoric, refacerea infrastructurii de iluminat, igienizarea malurilor lacurilor și crearea de noi spații verzi.

“Salvarea spațiilor verzi ar trebui să înceapă mai întâi cu marile parcuri pe care le avem deja. Sigur că în continuare este nevoie de mai multe spații verzi și împreună cu restul colegilor primari de sector avem în plan construirea de parcuri,” a concluzionat Firea.

Ne gasiti si pe Facebook

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?