Prima pagină » Județul Galați devine mai curat, șapte noi centre de colectare a deșeurilor

Județul Galați devine mai curat, șapte noi centre de colectare a deșeurilor

by B. R.
0 comment

Costel Fotea,președintele social-democrat al Consiliului Județean Galați, a anunțat că a semnat contractele pentru finanțarea a șapte centre de colectare a deșeurilor inerte –  moloz, mobilă uzată, electrocasnice defecte. Acestea vor fi instalate în localitățile Slobozia Conachi, Târgu Bujor, Valea Mărului, Umbrărești, Berești-Meria, Brăhășești și Drăgușeni.

“În aceste centre, extrem de importante dacă vrem să avem un mediu mai curat și ape mai puțin poluate, vor putea fi aduse, în mod voluntar, acele deșeuri care nu pot fi duse la pubele, de la molozul rezultat în urma demolarilor la mobila uzată sau electronicele vechi. Au fost alese aceste localități pentru a acoperi cât mai bine județul, având în vedere că aceste centre pot fi folosite și de către localitățile învecinate.

Mai mult, am ținut cont și de faptul că la Valea Mărului a fost construit de la zero un depozit de deșeuri menajere, precum și o stație modernă de sortare, că la Târgu Bujor am amenajat o stație de transfer sau că la Tecuci, la doar câțiva kilometri de Umbrărești, construim în acest moment stații moderne pentru transferul și compostarea deșeurilor”, a scris pe Facebook Costel Fotea, șeful CJ Galați. Valoarea totală a investițiilor se ridică la 32 de miloane de lei (6,5 milioane de euro).  

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?