Prima pagină » Ciucă: Asistăm la o ofensivă a urii și a violenței, trebuie să fim uniți să rămânem puternici

Ciucă: Asistăm la o ofensivă a urii și a violenței, trebuie să fim uniți să rămânem puternici

Premierul a invitat toți oamenii de afaceri din Israel să investească în România

by B. R.
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă a susținut un discurs în camerele reunite ale Parlamentului pentru a marca 75 de ani de relații diplomatice între România și Israel. Primul-ministru a tras încă un semnal de alarmă legat de extremismul care a prins rădăcini și în țara noastră și a invitat toți oamenii de afaceri din Israel să investească în România. 

“Un context marcat de revendicări imperialiste, dar și de ascensiunea discursului extremist în societățile europene. Ambele provocări reprezintă amenințări la adresa lumii libere din care și România, și Statul Israel fac parte. Ambele se potențează reciproc amenințând securitatea statelor, fundamentele relațiilor internaționale și unitatea societăților democratice. În fața acestei ofensive a urii și a violenței, trebuie să fim uniți pentru a rămâne puternici. Știm că distanța de la extremism până la antisemitism sau orice altă formă de ură etnică poate fi una foarte scurtă. De aceea, România a susținut toate proiectele europene dedicate combaterii antisemitismului”, a spus premierul de la tribuna Parlamentului.

Nicolae Ciucă a mai spus că Israelul este cel mai important partener al României în Orientul Mijlociu și statul cu care avem o relație economică din ce în ce mai puternică. Premierul este convins însă că schimburile comerciale se pot dezvolta și mai mult. “România a demonstrat că este atractivă pentru investitorii străini, anul trecut înregistrând un record al investițiilor private directe. Acest lucru s-a datorat stabilității politice, cadrului fiscal atractiv, dar și faptului că țara noastră a fost un factor de echilibru în regiune. Invit toți oamenii de afaceri din Israel să investească în România. Vă asigur că vor fi bine primiți aici”, a lansat premierul României o invitație în Parlament.  

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?