Prima pagină » S-a dat lege: Crescătorii de animale pot primi teren de la consiliile județene

S-a dat lege: Crescătorii de animale pot primi teren de la consiliile județene

by A. Ionut
0 comment

Vești bune pentru crescătorii de animale. Oamenii pot cere terenuri agricole de la consiliile județele pentru a-și crește animalele. Deputatul PNL Michael Gudu i-a încurajat pe localnicii din Delta Dunării să facă solicitări la Consiliul Județean Tulcea, care deține peste 50.000 de hectare de teren în zona Deltei Dunării. 

„Am susținut în calitate de inițiator proiectul care modifică Legea Zootehniei. Astfel, Consiliile județene care dețin în proprietate publică/ privată sau în administrare terenuri cu destinație agricolă, libere de contract, pot încheia contracte de concesiune/ închiriere/ arendare după caz, prin atribuire directă, cu crescătorii de animale prevăzuți în textul legii. Datorită acestei modificări legislative, crescătorii de animale din Delta Dunării pot solicita Consiliului Județean Tulcea, proprietar a peste 50.000 de hectare în zona deltei, teren pentru creșterea animalelor.”, a precizat deputatul PNL Michael Gudu. 

Delta Dunării este o zonă de importanță ecologică națională și internațională.  Oamenii care trăiesc pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării au dreptul prin lege de a păstra obiceiurile specifice locale și activitățile economice tradiționale. 

„Creșterea animalelor reprezintă o astfel de activitate economică tradițională, fiind în același timp și una de subzistență.  În concret, propunem eliminarea prevederii restrictive ,,respectiv comunele și orașele” și menționarea generică a UAT-urilor, fiind cuprinse în această formulare comunele, orașele, municipiile și județele pentru a elimina orice incertitudine și urmă de dubiu referitoare la UAT-urile care au competență pe această chestiune. “,  a punctat Michael Gudu, deputat PNL. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?