Prima pagină » Klaus Iohannis, despre bătrânii terorizați în cămine: Este o ruşine naţională! Măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină

Klaus Iohannis, despre bătrânii terorizați în cămine: Este o ruşine naţională! Măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină

by A. Ionut
0 comment

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la ceea ce s-a întâmplat în „azilele groazei”, că „este o ruşine naţională”. El a mai spus că răul trebuie tăiat de la rădăcină şi a adăugat că vinovaţi sunt toţi cei care au ştiut şi nu au făcut nimic, nu au sesizat, nu au intervenit.

„Chestiunea cu azilele groazei e una foarte complicată şi cred că este o ruşine naţională. Măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină. Este evident că aici sunt mulţi vinovaţi, dar nu toţi fi încadraţi la fel. Sunt unii vinovaţi direct. Cei care au supus la rele tratamente pe bătrânii de acolo. Este foarte problematic şi aceste persoane trebuie identificate şi sancţionate conform legii, dar mai sunt şi alţii. Cum putem să ne imaginăm că funcţionează aceste azile fără ca autorităţile de verificare şi control să ştie.

Trebuie văzut şi acţionat şi cineva tras la răspundere. Vinovaţi sunt toţi cei care au ştiut şi nu au făcut nimic, nu au sesizat, nu au intervenit. Trebuie găsiţi toţi vinovaţii, indiferent că vorbim despre exerciţiul în funcţie sau o vinovăţie morală. Până nu vor fi traşi la răspundere toţi, lucrurile nu vor putea fi îmbunătăţite”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la Vilnius, înaintea Summitului NATO.

Întrebat dacă trebuie să demisioneze anumiți miniștri, şeful statului a răspuns: „Nu ştiu cine se face vinovat politic. Asta se va vedea. Eu sper foarte mult ca cei care sunt în poziţii să ia măsuri politice să aibă curajul să o facă”.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?