Prima pagină » „Noile contracte de rezervare a parcării”: cauciuc legat cu lanțul de gard

„Noile contracte de rezervare a parcării”: cauciuc legat cu lanțul de gard

by B. R.
0 comment

Locuitorii Capitalei care nu au locuri de parcare închiriate de la primărie și nici nu vor să plătească abonamente au găsit o metodă inedită de a-și lăsa mașinile în apropierea blocurilor unde locuiesc. Cauciucurile legate cu lanțuri de gard au devenit „noile contracte” de rezervare.   

Mulți dinte cei care locuiesc în București nu au locuri de parcare. Și cum cele gratuite sunt din ce în ce mai puține, oamenii au găsit o metodă de a-și rezerva locuri aproape de casă.

Pe platforma de socializare Reddit, un utilizator a povestit cum își „rezervă” locuitorii unui cartier locuri de parcare ilegal.

„Stau într-un cartier în care mulți oameni nu au loc de parcare, dar totuși se simt stăpâni pe o bucată de trotuar. M-am interesat și la primărie, acele locuri nu au cum să fie parcare”, a scris utilizatorul.

Amenzile pentru parcarea ilegală este destul de mare.

În cazul în care un șofer a parcat neregulamentar, riscă o amendă din clasa a I-a de amenzi, adică 2-3 puncte de amendă în valoare de 290 de lei. Amenda maximă pentru parcarea neregulamentară este 435 de lei. De asemenea, conducătorul auto se va alege și cu 2 puncte penalizare.

Însă șoferul este automat încadrat la categoria de staționare neregulamentară, astfel că legislația prevede o amendă pentru staționare neregulamentară, amendă care este cuprinsă între 580 și 725 de lei, dar și 3 puncte de penalizare.  Această amendă se aplică și pentru șoferii care staționează sau opresc pe spațiile verzi.

În cazul parcării pe autostradă, în alte locuri decât locurile special amenajate și semnalizate cu indicator, șoferul va primi o amendă pentru parcarea neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică va avea 6 puncte amendă, ceea ce înseamnă echivalentul a 870 de lei.

Mai mult, staționarea neregulamentară pe drumurile publice în condiții de vizibilitate redusă se sancționează de la 9 până la 20 puncte amendă, valoarea acestei amenzi fiind cuprinsă între 1.300 și 2.900 de lei.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?