Prima pagină » Nicolae Ciucă a primit ordinul „Crucea Bucovinei”. Ciucă: Continuăm să clădim și să susținem unul din stâlpii de bază ai națiunii române

Nicolae Ciucă a primit ordinul „Crucea Bucovinei”. Ciucă: Continuăm să clădim și să susținem unul din stâlpii de bază ai națiunii române

by A. Ionut
0 comment

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a mers la mănăstirea Voroneț, în timpul unei vizite în județul Suceava. Președintele Senatului a primit ordinul “Crucea Bucovinei”.

În altarul mănăstirii ctitorite de Ștefan cel Mare, Nicolae Ciucă a fost întâmpinat de preotul Damaschin Dorneanu, care i-a oferit ordinul “Crucea Bucovinei”, pentru merite deosebite în sprijinirea bisericii și a comunității.

“Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut, și în calitate de premier, și în calitatea pe care o veți acum, pentru toți românii. În chip deosebit vă mulțumim pentru ajutorul, susținerea pe care ați arătat-o dintotdeauna Bisericii Ortodoxe Române, și în chip special Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. În semn de prețuire și de recunoștință avem plăcerea și onoarea de a vă oferi din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic cea mai înaltă distincție a eparhiei noastre, Crucea Bucovinei”, i-a transmis Damaschin Dorneanu, potrivit digi24.

“Chiar nu mă așteptam. N-am făcut altceva decât să ajut atât cât de mult am putut. Am considerat că prin ceea ce facem pentru Biserica Română nu facem nimic altceva decât să continuăm să clădim și să susținem unul din stâlpii de bază ai națiunii române. Și așa cum a prezentat maica stareță aici, tot ceea ce s-a întâmplat, de la decizia de a construi această mănăstire până astăzi, și noi ne bucurăm și ne mândrim că, iată, avem monumente unicat în lume, tot la fel cred că trebuie ca fiecare dintre noi să gândim ce lăsăm în urmă măcar spre păstrare, dacă nu spre construire pentru generațiile care vin. Vă mulțumesc încă o dată, sunt onorat!”, i-a răspuns Ciucă, potrivit Arhiepiscopiei Sucevei, mai transmite sursa citată. 

În timpul vizitei, Ciucă a fost însoțit de Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?