Prima pagină » Milionarii din USR ies la atac, le e frică că rămân fără bani; reacții furibunde

Milionarii din USR ies la atac, le e frică că rămân fără bani; reacții furibunde

by B. R.
0 comment
Milionarii din USR ies la atac după ce Guvernul a anunțat măsurile de austeritate! Politicienii români au început deja să își apere averile uriașe. Președintele USR, Cătălin Drulă acuză Coaliția că nu are respect pentru afacerile cinstite, în timp ce vicepreședintele Claudiu Năsui amenință că măsurile vor ucide microîntreprinderile din România, asta deși țara noastră are cele mai multe facilități fiscale din Europa.  
Măsurile luate de Guvern i-a deranjat pe milionarii din USR, care au ieșit la atac. Liderii partidului au avut reacții dure după ce executivul a anunțat creșteri de taxe și impozite. Impozitul pe dividende ar urma să crească de la 8% la 10%, și s-ar introduce un impozit pe clădirile cu o valoare mai mare de 2,5 milioane de lei. În plus, microîntreprinderile ar plăti impozite mai mari și facilitățile fiscale ar fi eliminate.
 
Cătălin Drulă, președinte USR, deține acțiuni în valoare de 12 milioane de lei, iar anual încasează dividende de pe bursă, astfel că va fi direct afectat de creșterea impozitelor. Într-o situație similară este și Dan Barna, fostul președinte USR, care a reușit să strângă o avere de peste 2,2 milioane de lei și deține trei apartamente.
 
 Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Claudiu Năsui amenință și el că taxele vor duce la dispariția microîntreprinderilor din România, asta în timp ce primește anual bani din dividende și are acțiuni de peste 260.000 de lei la mai multe companii.
 
Potrivit unor surse, Ordonanța de Urgență cu noile taxe ar urma să fie adoptată în a doua parte a lunii, pentru că partenerii din Coaliție nu au ajuns încă la un consens.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?