Prima pagină » Pragul pentru abuzul în serviciu, liberalii pun pe masă o nouă variantă

Pragul pentru abuzul în serviciu, liberalii pun pe masă o nouă variantă

by A. Ionut
0 comment

Au fost discuții aprinse în Parlament, la ședința unde ministrul Justiției a fost chemat să dea explicații cu privire la propunerea privind pragul la abuzul în serviciu. Au fost vehiculate mai multe variante după cea de 250.000 de lei votată în Senat.  

Potrivit unor surse politice, citate de antena3.ro, în acest moment, PNL merge în discuțiile cu social-democrații, și mai apoi în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, cu varianta de două salarii minime brute ca prag pentru abuz în serviciu. Liberalii au ajuns la această variantă după ce Cătălin Predoiu a propus un prag de 9.000 de lei.

Ministrul Justiției a susținut că varianta care a fost votată la Senat, cea de 250.000 de lei, a fost varianta pe care a mers și Austria în momentul în care a schimbat legislația în domeniu.

În sedință au fost mai multe propuneri. S-a propus inclusiv varianta în care să nu existe un prag pentru abuz în serviciu, asta pentru că sunt 12 țări din Uniunea Europeană în care nu există un astfel de prag pentru abuzul în serviciu.

Marți se va vota în Comisia Juridică, iar miercuri urmează un vot final în Plenul Camerei Deputaților, forul decizional în acest sens.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?