Prima pagină » Pare că Marcel Ciolacu s-a răzgândit: nu mai vrea să fie premier. Motivul invocat

Pare că Marcel Ciolacu s-a răzgândit: nu mai vrea să fie premier. Motivul invocat

by B. R.
0 comment

Potrivit unor surse, liderii PSD au pus la punct un plan cu care vor merge în coaliție pentru a propune amânarea rocadei guvernamentale, care ar trebui să aibă loc în luna mai a acestui an. Social-democrații ar fi făcut o analiză și ar fi ajuns la concluzia că cel mai bine pentru ei este să amâne rocada. Asta pentru că PSD insistă să dețină ministerele-cheie, cum sunt Ministerul de Finanțe și Ministerul Transporturilor, pe motiv că actualii miniștri cunosc îndeaproape stadiul proiectelor și știm foarte bine că România așteaptă bani europeni prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Miza acestei rocade este extrem de importantă, pentru că Sorin Grindeanu și Adrian Câciu ar urma să fie schimbați.
Potrivit surselor citate, Marcel Ciolacu va merge la o discuție în coaliție și îi va prezenta acest plan actualului premier, Nicolae Ciucă.
Sunt voci care spun că Marcel Ciolacu și-ar începe mandatul de premier abia în luna iunie sau chiar în luna septembrie.
Protocolul coaliției de guvernare prevede schimbarea premierilor în mai, o premieră în politica românească. Social-democrații au avertizat că ies de la guvernare dacă nu vor primi premierul așa cum s-a negociat inițial. Premierul Ciucă a spus că va respecta protocolul și se va da la o parte de pe scaunul de prim-ministru.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?