Prima pagină » Planul PSD dacă Ciolacu nu ajunge premier. Lovitură înainte de rotativă

Planul PSD dacă Ciolacu nu ajunge premier. Lovitură înainte de rotativă

PSD stă pe un butoi cu pulbere după declarațiile lui Klaus Iohannis. Șeful statului a transmis un semnal subtil că Marcel Ciolacu ar putea să nu mai fie în cărți pentru funcția de premier după rotativa din luna mai.

by A. Ionut
0 comment

Declarațiile acide ale PSD la adresa colegilor de Coaliție sunt pe punctul de a distruge acordul inițial dintre PNL și  PSD. Cu toate acestea, social democrații merg până în pânzele albe și susțin că rotativa va avea loc, iar Marcel Ciolacu va ajunge în fruntea Executivului.

„Avem un protocol semnat în Noiembrie 2021, care spune ceea ce știți cu toții. Un an și jumătate este un premier de la PNL cu vicepremier de la PSD, celălalt an și jumătate, premier de la PSD și vecepremier de la PNL. Există o înțelegere între principalele forțe politice din țară. Nu cred că există semne de întrebare din acest punct de vedere.  Aici vorbim despre o înțelegere între PSD- PNL-UDMR și minorități, care reprezintă aproximativ 70% din Parlamentul României . Este o voință pe care cele 4 grupuri din Parlamentul României au exprimat-o, în forma pe care o cunoașteți. Eu nu cred că este cineva în această țară care să dorească să strice această stabilitate dată de o coaliție de 70% din Parlament.  Nu trebuie citită declarația d-lui Iohannis în această cheie”, a declarant Sorin Grindeanu.

Mai mult, prim-vicepreşedintele PSD nu consideră că Iohannis „l-a tras de urechi” pe șeful său social-democrat și continuă atacutile la adresa colegilor de guvernare.

„Eu nu am văzut că a spus acest lucru. A spun că sunt unii care fac astfel de declarații, poate se referea și la domni din PNL, pentru că știm că sunt destui pe care îi ia gura pe dinainte.”

Chiar dacă exclude posibilitatea ca Marcel Ciolacu să nu ajungă premier, Sorin Grindeanu a lansat un scenariu în cazul în care rotativa nu va avea loc așa cum își dorește PSD.

„Ce s-ar întâmpla dacă nu s-ar întâmpla rotativa? Păi, vedeți altă soluție decât alegeri anticipate? Nu este nimic nedemocratic în a face alegeri anticipate. În toamnă au fost alegeri anticipate în Danemarca, în Italia.. Este un instrument cât se poate de democratic. După luna Mai, premier va fi Marcel Ciolacu,conform protocolului. Restul sunt speculații.”, a mai spus Sorin Grindeanu

 

 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?