Prima pagină » BREAKING NEWS – A cazut Guvernul din Republica Moldova

BREAKING NEWS – A cazut Guvernul din Republica Moldova

Premierul de la Chișinău Natalia Gavrilița și-a anunțat vineri demisia din funcție, după un mandat de un an și jumătate, ceea ce înseamnă căderea întregului guvern al Republicii Moldova.

by A. Ionut
0 comment

De la ora 13.00, premierul Natalia Gavrilița a susținut o declarație de presă, fără a răspunde întrebărilor jurnaliștilor privind demisia sa.

Premierul Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia din funcție.

Anunţul a fost făcut vineri, la conferinţa de presă pe care o anunţase anterior.

„M-am convins că suntem așteptați în UE cu brațele deschise. Dacă Guvernul ar fi avut aceeași deschidere acasă, am fi reușit să avansăm mai repede. 

După un an și jumătate de activitate, a venit timpul să anunț demisia mea din funcție”, a anunţat Natalia Gavriliţa.

Natalia Gavriliţa, de profesie economist, era prim-ministru al Republicii Moldova din data de 6 august 2021.

„Am știut să păstrăm calmul în Transnistria. Am păstrat pacea și stabilitatea economică a țării în ciuda agenților destabilizatori.

Sunt mândră că am accelerat proiectele de infrastructură care stagnau din cauza incompetenței și corupției”, a mai spus, vineri, Natalia Gavriliţa.

Jurnaliștii moldoveni au anunțat demisia în bloc a guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița și înlocuirea acesteia cu Dorin Recean, consilier prezidențial.

Potrivit unor surse, președintele Maia Sandu vrea să îl impună ca premier pe Dorin Recean, consilier prezidențial pe teme de securitate și unul dintre oamenii săi loiali.

Dorin Recean (48 de ani) este un influent consilier prezidențial pe probleme de securitate. A fost numit de președintele Maia Sandu secretar general al Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova.

Are o carieră politică semnificativă, fiind ministru de Interne în perioada 2012 – 2014, în guvernele Filat și Leancă, ocazie cu care a reformat sistemul polițienesc din Republica Moldova. Anterior a fost și ministru adjunct al Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?