Prima pagină » Podul suspendat peste Dunăre, traversat în doar 2 minute. Imagini spectaculoase cu cel mai mare proiect de infrastructură

Podul suspendat peste Dunăre, traversat în doar 2 minute. Imagini spectaculoase cu cel mai mare proiect de infrastructură

by A. Ionut
0 comment

Podul suspendat peste Dunăre, cel mai mare proiect de infrastructură din România la acest moment, este aproape finalizat. 2 minute durează traversarea podului de la un capăt la altul, a anunțat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretat de stat in ministerul Transporturilor si prim-vicepreședinte PNL Ilfov.

„La ultima vizită pe șantierul Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați – Tulcea, am traversat podul cu mașina de la un capăt la altul pentru prima dată. Traversarea a durat 2 minute, circulând cu o viteză de până la 50 km/h.’’, a scris secretarul de stat pe pagina personala, unde a postat și o filmare noul pod.

Lucrările sunt în curs de finalizare, a fost turnat al doilea strat de asfalt pe sensul catre Tulcea. De asemenea, s-a asfaltat si sensul giratoriu de la km 1+180 Baldovinești, pe malul Brăilean.

A fost început turnarea stratului de uzură pe primul tronson al drumurilor de legătură și a început montarea parapetului de protecție pe pod pe sensul de mers către Tulcea, dar și asfaltarea sensului giratoriul de legătură cu Drumul Expres Brăila-Galați.

Lungimea podului suspendat peste Dunăre este de 1.974 metri, din care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea. La momentul finalizării, va fi al treilea pod din Europa din punctul de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?