Prima pagină » Premierul Ciucă pune presiune pe Daea: Vreau măsuri urgente!

Premierul Ciucă pune presiune pe Daea: Vreau măsuri urgente!

by B. R.
0 comment
Nicolae Ciucă a venit cu prima reacție după ce l-a chemat pe Petre Daea de urgență în sedință la Palatul Victoria. Premierul i-a oferit ministrului soluții pentru fermierii români.
„Am solicitat ministrului Agriculturii Petre Daea măsuri urgente pentru sprijinirea fermierilor și a procesatorilor români. Cu reprezentanții acestei ramuri economice am discutat ieri, la Palatul Victoria, când mi-au prezentat problemele pe care le au.
Problema valorificării juste a producției lor poate fi rezolvată prin configurarea unei relații corecte a producătorilor și procesatorilor, pe de o parte, cu lanțurile de retail din țară. De asemenea, sunt necesare instrumente eficiente care să faciliteze exporturile de produse agricole și alimentare românești, în scopul echilibrării balanței comerciale din acest domeniu.
Susținem ideea unui program care să includă investiții publice în unități de depozitare și procesare destinate micilor producători, acordarea de facilități pentru procesatori și finanțarea mecanismelor și a schemelor de susținere, astfel încât banii europeni și din bugetul național să ajungă la timp la fermierii români.”, a transmis Nicolae Ciucă.
După ce România a primit cea mai mică sumă din partea Comisiei Europene pentru subvențiile acordate fermierilor, Guvernul României încearcă să găsească acum cele mai bune soluții pentru ca oamenii să nu ajungă în faliment.
Ministrul Agriculturii trebuie să ia măsuri pentru relații corecte între producători, procesatori și lanțurile de magazine. După ce a eșuat la Comisia Europeană, Petre Daea a primit misiunea de a facilita exporturile produselor agricole românești, capitol la care țara noastră are mari probleme.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?