Prima pagină » Polițiștii cer să își păstreze pensiile speciale. Protest în ziua votului legii

Polițiștii cer să își păstreze pensiile speciale. Protest în ziua votului legii

by B. R.
0 comment

Polițiștii protestează azi, mâine și poimâine în fața Parlamentului. Principalele revendicări ale oamenilor legii sunt scoaterea pensiilor speciale din PNRR, actualizarea sporurilor, indemnizațiilor și compensației pentru chirie. Protestul de azi are loc în timp ce în Parlament se votează eliminarea pensiilor speciale. 

“Având în vedere intenţiile legislative, comunicate public de către coaliţia de guvernare, de a trece, săptămâna viitoare, proiectul legislativ Plx 244/2023, prin Comisiile de muncă şi de finanţe ale Camerei Deputaţilor, în zilele de luni şi marţi, şi prin plenul acestui for decizional, în ziua de miercuri, 28 iunie 2023, vă informăm că, începând de luni, 26 iunie, timp de 3 zile, între orele 12:00-14:00, SNPPC va organiza proteste, în Parcul Izvor, întrarea de la Camera Deputaţilor”, transmit sindicaliștii SNPPC.

Principala revendicare a polițiștilor este scoaterea pensiilor militare din PNRR. „Parlamentul şi Guvernul nu trebuie să ignore faptul că pensiile militarilor şi poliţiştilor români, asemenea celor ale omologilor din statele NATO/UE,datează de foarte mulţi ani şi sunt fundamentate pe riscurile profesionale, complexitatea şi importanţa socială a misiunilor derulate în interes naţional, european şi internaţional, pe speranţa de viaţă mai redusă faţă de alte domenii de activitate, pe incompatibilităţile si interdicţiile impuse prin lege etc”, mai spun sindicaliștii.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?