Prima pagină » Pompierii greci se luptă cu cel mai puternic incendiu din această vară, focul a distrus totul în cale

Pompierii greci se luptă cu cel mai puternic incendiu din această vară, focul a distrus totul în cale

by A. Ionut
0 comment

Sute de pompieri greci se luptau luni cu un incendiu uriaş care a ucis cel puţin 20 de persoane în ultimele 10 zile, fiind cel mai mortal incendiu de vegetaţie din Europa de până acum în această vară, în timp ce valurile de căldură record declanşează incendii pe tot continentul, potrivit Reuters, scrie news.ro.

Incendiul, care a izbucnit în apropierea oraşului Alexandroupolis, s-a extins necontrolat în regiunea Evros din nord-estul Greciei, alimentat de vânturi cu o forţă apropiată de cea a vântului şi de temperaturi ridicate. Toate victimele ucise până în prezent, cu excepţia uneia, erau migranţi ilegali care se ascundeau în pădure.

“Este definiţia a ceea ce numim un megaincendiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Pavlos Marinakis, în cadrul unui briefing periodic.

Serviciul Copernicus Climate Change Service, susţinut de Uniunea Europeană, a declarat că incendiul din Evros a ars peste 77.000 de hectare de teren, fiind unul dintre cele mai mari incendii de pe teritoriul european din ultimii ani.

“Am încercat să udăm puţin pământul cu furtunuri, pentru protecţie, dar apa se evapora în scurt timp”, a declarat apicultorul Michalis Tsolakis, în vârstă de 40 de ani, care a pierdut 350 de stupi în satul Kirki, din regiunea Evros. “Pur şi simplu nu a fost posibil să salvăm nimic”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?