Prima pagină » Bode mobilizează tinerii: „Combateţi activ clişeele propagandei anti-PNL. Locurile pe listele de candidaţi se câştigă prin muncă şi rezultate”

Bode mobilizează tinerii: „Combateţi activ clişeele propagandei anti-PNL. Locurile pe listele de candidaţi se câştigă prin muncă şi rezultate”

by B. R.
0 comment

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a afirmat, vineri seară, la Şcoala de vară a TNL, că perioada următoare va fi pentru tinerii liberali o oportunitate, dar şi o provocare. „Va fi bătălia generaţiei lor”, a transmis Bode, care a vorbit şi în discursul susţinut la Neptun despre importanţa anului electoral 2024. Lucian Bode a anunțat că rezultatul alegerilor europarlamentare de anul viitor va da, sau dimpotrivă, va tăia aripi și a cerut tinerilor liberali să combată activ clișeele propagandei anti-PNL. Secretarul general al partidului s-a referit și la cei din USR, despre care a afirmat că „s-au dar salvatori și au eșuat lamentabil”, dar și la cei de la AUR pe care i-a numit „populiști agresivi” care „tac în fața agresiunii ruse”.  

„Este ultima şcoală de vară dinaintea alegerilor din anul 2024, un an cu mize mari, aşa cum s-a spus aici, pentru PNL şi, îndrăznesc să spun, pentru viitorul României. Urmează testul major pe care îl dăm cu toţii în faţa românilor. Pentru că în politică, valoarea unui partid, a politicienilor se măsoară în votul primit. Ceea ce urmează este o mare, mare oportunitate pentru voi. Veţi trece de la colocvii şi simpozioane direct la acţiunea politică şi anticipez că o să avem o acţiune politică intensă. De la teorie, la organizare şi eficienţă. Vremea cluburilor de discuţii se închide odată cu finalul acestei şcoli de vară. Intrăm în dispozitiv de campanie pentru anul 2024. Iar voi intraţi direct în bătălia politică şi vrem să fiţi pregătiţi pentru a face echipă cu toată suflarea liberală pentru a ne atinge obiectivele fixate”, a afirmat secretarul general al liberalilor.

Acesta a spus şi că organizaţia de tineret este o structură internă importantă a PNL şi i-a îndemnat pe tinerii liberali să se implice activ şi combativ în lunile următoare, în efortul de campanie al partidului, atât în mediul online cât şi în discuţiile directe cu oamenii.

„Vreau să daţi totul în această desfăşurare de forţe care va urma pentru că atingerea ţintelor ne va garanta un lucru extrem de important, continuarea actului de guvernare cu PNL la guvernare 2024-2028. Intraţi, deci, pe deplin, încă de azi, cu determinare şi profesionalism, în acest joc politic cu miză uriaşă. (…) E şi o miză civilizaţională, dacă vreţi: alegem Occidentul şi valorile civilizaţiei euro-atlantice, Occidentul în care România poate avansa în continuare, în siguranţă, către nucleul celor mai prospere state democratice din Europa, sau alegem, Doamne fereşte, modelul putinist (…) Combateţi activ clişeele propagandei anti-PNL şi clişeele propagandei anti-occidentale. Acestea se reinventează mereu, iar noi trebuie să avem mereu antidotul la populismul grotesc şi la discursul mincinos”, a subliniat secretarul general al PNL.

Bode le-a solicitat tinerilor liberali să apere şi să promoveze partidul şi valorile europene.

„Voi sunteţi generaţia altfel, generaţia care preia ştafeta, produce schimbarea şi societatea trebuie să se identifice cu voi. De aceea, vă cer să fiţi pasionaţi de politică, să faceţi politică liberală din convingere şi să fiţi gata să apăraţi şi să promovaţi PNL şi valorile comunităţii europene. Nu vrem să ne întoarcem înapoi în ‘zona gri’ din anii ’90! Sunteţi membri ai unui partid istoric care de un veac şi jumătate şi-a împletit destinul cu integritatea, cu dezvoltarea, cu modernizarea şi occidentalizarea României. Este partidul cu cea mai mare experienţă de guvernare democratică, partidul care-şi continuă misiunea, prin voi!”, a adăugat Lucian Bode.

De asemenea, el a spus că în PNL locurile pe listele de candidaţi „se câştigă prin muncă şi rezultate”.

„Am mai spus-o şi o repet. În PNL candidatura, locul pe listă nu sunt un dat. Ele se câştigă prin muncă şi rezultate. 3.228, de voi depinde. De fiecare dintre voi depinde locul eligibil pe care veţi candida. Aveţi, vă garantez, sprijinul nostru pentru o cât mai mare reprezentare a voastră în administraţie. Dar pentru asta trebuie să vă pregătiţi temeinic. Şi mai ales trebuie să aveţi o conduită integră şi să fiţi modele pentru comunităţile unde activaţi”, le-a mai transmis Lucian Bode tinerilor liberali participanţi la şcoala de vară de la Neptun. 

Secretarul general al liberalilor apreciază că „perioada următoare va fi pentru tinerii liberali o oportunitate, dar şi o provocare”

„Va fi bătălia generaţiei lor. O bătălie care priveşte direct tânăra generaţie, deoarece de ea depinde ce se întâmplă cu România în următorii 10 ani”, a mai spus Bode.

Acesta afirmă, însă, că „nicio şcoală de vară nu poate suplini experienţa politică reală pe care o vor avea tinerii prin implicarea directă în efortul şi acţiunile de campanie de anul viitor”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?