Prima pagină » Prefectul Capitalei vrea adeverințe care să arate că elevii nu au consumat droguri

Prefectul Capitalei vrea adeverințe care să arate că elevii nu au consumat droguri

by B. R.
0 comment

Mai sunt două săptămâni până la începutul anului școlar și prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, cere analize de sânge care să demonstreze că elevii nu s-au drogat. Acesta a cerut Agenției Naționale Antidrog să facă un chestionar în care elevii și părinții să scrie opiniile despre această decizie.

Prefectul Capitalei a scris pe Facebook după o ședință cu trimișii ANA, Direcția de Sănătate Publică, Jandarmeria, Poliția, Inspectoratul Școlar și Direcția Regională Vamală, pe tema consumului de droguri.
“Direcția de urmat este de a găsi acele mijloace corecte, legale și morale prin care să reușim să combatem consumul acestor substanțe în rândul populației și, cu precădere, în rândul tinerilor, cea mai vulnerabilă categorie socială din acest punct de vedere”, a scris prefectul.

Hopincă a cerut chestionare pentru elevi și părinți cu trei puncte în care își vor putea scrie opiniile despre:
1) testarea în școală cu aparat antidrog;
2) prezentarea unei adeverințe medicale la începutul anului școlar care să ateste că respectivul copil și-a făcut analize de sânge antidrog (dar care să nu prezinte rezultatele analizelor);
3) introducerea în curiculă a unei ore de educație antidrog în școală”, a anunțat prefectul.

„Acesta este un chestionar de testare a opiniei părinților și a elevilor majori. Dupa ce vom avea rezultatele acestuia și, pe baza lor, vom fundamenta propuneri concrete. În niciun caz nu vom lua măsuri care contravin intereselor și dorinței părinților și elevilor din școli și licee. Este datoria noastră să luăm măsurile necesare pentru a proteja copiii și pentru a-i ajuta să conștientizeze pericolele la care se expun în cazul unor comportamente și/sau a unor anturaje nepotrivite. Mă bucur să observ o deschidere din ce în ce mai mare a societății spre a discuta și de a înțelege aceste probleme. Dialogul este un pas esențial”, a mai precizat Rareș Hopincă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?