Prima pagină » Șefii ASF ajung în Parlament cu soluțiile pentru șoferii afectați de prăbușirea Euroins

Șefii ASF ajung în Parlament cu soluțiile pentru șoferii afectați de prăbușirea Euroins

by A. Ionut
0 comment

Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară va ajunge astăzi în comisiile de specialitate din Parlament, pentru a da explicații cu privire la felul în care este gestionată criza cauzată de retragerea autorizației Euroins. Tot astăzi, autoritatea ar trebui să prezinte o soluție pentru gestionarea prețurilor din piață.

ASF a decis insolvența EUROINS, unul dintre asiguratorii care au încheiat cele mai multe polițe pentru români.

Vestea retragerii autorizației Euroins, anunțată la finalul săptămânii trecute, a venit ca un șoc pe piața RCA, și asta deoarece vorbim despre 2,5 milioane de români au asigurări la Euroins.

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară are gata proiectul de plafonare a tarifelor RCA pe care îl va înainta luni Ministerului Finanțelor.

Valentin Ionescu, director ASF, a declarat, că prețurile vor fi plafonate la nivelul lunii martie 2022, si se va renunța și la taxa de 1% pentru asigurători.

„În urma analizelor de impact efectuate de ASF, având în vedere discuţiile cu principalii asiguratori din piaţă, pentru stabilizarea pieţei, şi pentru a veni in întâmpinarea consumatorilor, propunerea noastră este de practicare pentru o perioadă de 6 luni, a tarifelor de primă RCA din martie 2022. În acest sens autoritatea a aprobat în şedinţa Consiliului ASF Proiectul de act normativ pe care îl va transmite luni Ministerului Finanţelor ca autoritate competentă în materia reglementării. De precizat că, prin excepţie, în cazul în care tariful pe primă oferit este mai mic în 2023, atunci se va alege cel mai mic tarif. Pe lângă această măsură, şi pentru a ajuta în final consumatorii, ASF va discuta şi propune renunţarea la taxa percepută societăţilor de asigurare pe primele brute încasate din RCA”, a declarat Valentin Ionescu.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?