Prima pagină » Udrea a răbufnit din pușcărie: „Mi se refuză acest drept. Este al doilea an”

Udrea a răbufnit din pușcărie: „Mi se refuză acest drept. Este al doilea an”

by B. R.
0 comment
Elena Udrea, dezvăluiri care zguduie scena politică în cadrul unui interviu din închisoare. Acuzații și informații despre sistemul de justiție din România și cum acesta este supus intereselor anumitor oameni

Elena Udrea reclamă din penitenciar că i se refuză dreptul la permisie şi nu poate să meargă acasă pentru ziua fiicei sale. 

Fostul ministru a transmis duminică un mesaj din penitenciar în care acuză că este al doilea an în care solicită să i se acorde permisie măcar de 24 de ore pentru a fi acasă de ziua de naştere a fetiţei sale, care luna aceasta împlineşte 5 ani, dar i se refuză acest drept, ​deși legea prevede posibilitatea ca deţinuţii să meargă acasă pentru 10-30 de zile anual.

„Este al doilea an în care solicit sa mi se acorde permisie măcar de 24 de ore pentru a fi acasă de ziua de naştere a fetiţei mele, care luna aceasta împlineşte 5 anisori, dar mi se refuza acest drept.​ ​Deşi legea prevede posibilitatea ca deţinuţii să meargă acasă pentru 10-30 de zile anual, tocmai pentru că menţinerea legăturii cu familia s-a dovedit esenţială în reabilitarea celor care execută o pedeapsa cu închisoarea, în practica aceasta posibilitatea este aproape inexistentă”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Aceasta acuză ​conducerile penitenciarelor, pornind chiar de la vârful ANP, că, din incompetenţă sau comoditate, refuză să acorde aceste permisii, iar avocatul poporului, Renate Weber, se face că nu vede cum legea este încălcată şi nu se respectă dreptul legal la permisii.

„Situaţia este cu atât mai gravă la Târgsor, singurul penitenciar de femei, unde deţinutele sunt majoritar mame de copii minori, care au cea mai mare nevoie de prezenţa mamei acasă, chiar şi doar pentru câteva zile. Suntem în luna septembrie, luna în care copiii încep şcoală. Multi dintre cei cu mamele în puşcării merg pentru prima data la grădiniţă, la şcoală sau în prima zi de liceu. Deşi ar putea să aibă mamele alături, ei sunt obligaţi să fie singuri într-un moment atât de important în viaţa lor pentru că nimănui nu-i pasă de ceea ce se întâmplă cu aceşti copii, aşa cum nimănui nu-i pasă de copiii României în general! Şi atunci de ce să ne mirăm că se droghează şi se prostituează de la 14 ani?

P S. Ştiu că până nu ajungi să te confrunţi personal cu o problemă este mai greu să o înţelegi, aşa că fac următoarea precizare: de multe ori, mamele care au încălcat legea au făcut-o tocmai pentru copiii lor. La Târgsor sunt mame condamnate pentru ca au furat scutece şi lapte praf din supermarket, spre exemplu”, a scris Elena Udrea.

Udrea a încercat să fugă din țară după ce Înalta Curte a condamnat-o în aprilie 2022 la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Nu era însoțită de fetița ei. Nici în Costa Rica, unde a fugit după condamnarea din iunie 2018, nu era însoțită de copil.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?