Prima pagină » România, lovită de caniculă și furtuni puternice. Prognoza completă de la ANM

România, lovită de caniculă și furtuni puternice. Prognoza completă de la ANM

by A. Ionut
0 comment

Vine un val de aer fierbinte peste România după ploile și vijeliile din ultimele zile, iar temperaturile vor ajunge până la 40 de grade Celsius.  Canicula se va resimţi mai ales de miercuri, va fi şi disconfort termic, iar spre sfârşitul săptămânii, furtunile nu ne colesc.

“Cert este că săptămâna viitoare toată partea de sud-vest, sud și parțial sud-est a teritoriului va avea parte de un val de căldură.  Vorbim de temperaturi ridicate care vor atinge și chiar vor depăși pragul de caniculă. 

Pare că intensitatea acestui val de căldură pe care îl vom resimți săptămâna viitoare, datorită acelui aer cald din nordul Africii care va domina sudul, sud-estul continentului, se va resimți mai ales miercuri și joi. 

Vom depăși frecvent 35-36 de grade mai ales în Câmpia Română și cam toată săptămâna, disconfortul termic va fi unul ridicat în aceste zone. Ne referim la Oltenia, la Banat, la Muntenia, sudul Moldovei și partea continentală a Dobrogei.

Cu siguranță, mai ales de marți încolo, indicele temperatură-umezeală va atinge și chiar va depăși pragul critic de 80 de unităţi. Practic, în aceste zone vor fi zile, mai ales miercuri și joi, când temperaturile resimțite vor putea să depășească la amiază 40 de grade Celsius. 

Nu scăpăm în totalitate de furtuni. Deocamdată, mâine și poimâine mai degrabă în zona de munte ar putea să apară niște averse și descărcări electrice, dar în limite normale și mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, ceva probleme am putea avea joi și vineri. 

Joi se apropie o masă de aer mai rece dinspre Europa Centrală și la acest contrast termic vor apărea și furtuni joi, joi spre vineri în vestul, centru, nordul teritoriului, iar vineri s-ar părea că această instabilitate se lasă ușor și pe partea de est și sud-est a teritoriului, după care se pare că vor reveni acele temperaturi mai ridicate. 

În continuare, această masă de aer cald va tot pulsa pe partea de sud și sud-est a continentului. Practic va avea zile când se va retrage ușor, după care va avansa din nou. 

Deci nu scăpăm de aceste temperaturi ridicate și după episodul de furtuni de joi și vineri”, a explicat Mihai Timu, meteorolog la Administrația Națională de Meteorologie, conform antena3.ro. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?